Leerdoelen

Je bent bekend met de algemene principes van data modellering, maar je staat nu voor een nieuwe uitdaging: het maken van een model om rapportages te ondersteunen in een Business Intelligence of Data Warehouse omgeving. Dit vereist een manier van modelleren speciaal bedoeld voor databases die intensief worden bevraagd. Dit in tegenstelling tot genormaliseerde databases die juist bedoeld zijn om snel transacties te kunnen opslaan.

Je maakt kennis met begrippen als

 • Feiten tabellen
 • Dimensies
 • Hierarchiën
 • Datavault benadering
 • Snowflake – en sterschema’s
  – Kimball / Inmonn
 • Slicing/ dicing/ drill thru
 • Omgaan met historie, slowly changing dimensions

We gaan in op de manier om de wensen van gebruikers te vertalen in een goed dimensioneel model. Ook worden diverse technische aspecten behandeld, die van belang zijn bij de implementatie van dit soort modellen in een database.

Trainingsdata & Locatie

Elke trainingsdag is van 9:15 tot 16:30. Er zit in het programma een ruime lunchpauze zodat er tijd is voor een korte wandeling of een andere vorm van ontspanning. De training wordt op interactieve wijze verzorgd door een ervaren trainer met brede ervaring in de toepassingen in verschillende sectoren.

Deze training wordt gegeven in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam

Eerstvolgende startdata:

Niets gevonden.

Programma

Tijdens deze 2-daagse training krijg je een overzicht van de principes van dimensioneel modelleren. Je leert hoe je een informatie-analyse uitvoert en hoe je deze omzet in een dimensioneel model (ster- of sneeuwvlok schema’s). Ook komen meer geavanceerde onderwerpen, zoals hiërarchieën en veel gemaakte fouten aan de orde.

Voor wie

Deze training is voor iedereen die te maken krijgt met het maken van een model om rapportages te ondersteunen in een Business Intelligence of Data Warehouse omgeving. Dit vereist een manier van modelleren speciaal bedoeld voor databases die intensief worden bevraagd.

Investering

De training kost € 995,- inclusief de materialen en gebruik van faciliteiten van alle dagen. Prijzen exclusief de BTW.

Aan de slag met Dimenioneel Modelleren?

Schrijf je dan in voor onze training. Bekijk alle trainingsdata of neem contact op voor een training op maat: ook incompany trainingen zijn mogelijk.

Enthousiast? Deel het en maak gebruik van ons referral programma voor voordeel op meer trainingen van EDM Academy!

Waarom Digital Trainingen bij EDM?

 • Trainingen in kleine groepen tot 12 personen
 • Leren op basis van jouw werksituatie
 • Gecertificeerde trainers met praktijkervaring
 • Vervolgtraining met 20% korting
25 trainingslocaties

Er is altijd een locatie bij jou in de omgeving.

Heb je vragen?

Onze deskundige adviseurs zijn telefonisch bereikbaar voor al je vragen of advies welke training het beste aansluit bij jouw wensen.

Menu