Hieronder vindt u de veel gestelde vragen over onze trainingen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 085 – 48 82 899 of info@edmacademy.nl. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste training.

Algemeen
Inschrijving
Kosten
Cursusmateriaal
Trainingen
Lean
Scrum
AI
Locatie
Algemeen

Waar worden de trainingen gegeven?
Onze trainingen worden gegeven op 25 locaties in Nederland. Zo is er altijd een trainingslocatie bij jou in de omgeving. De locatie staat bij elke training op de trainingspagina vermeld. De Incompany trainingen voor bedrijven en organisaties, kunnen we door het hele land, op elke gewenste locatie verzorgen.

Wat zijn de begin- en eindtijden van de trainingen?
Elke training begint om 9.00 of 9.30 uur. Afhankelijk van de training, is deze tussen 16.30 uur en 17.00 uur afgelopen. Bij elke training staan de aanvangs- en eindtijden vermeld.

De lunch wordt op deze dagen verzorgd. Natuurlijk is er tussentijds voldoende pauze om even te ontspannen.

Tijdens bijeenkomsten zorgen we er ook voor dat er voldoende tijd is voor coaching door de docent, vragen en intervisie met de medecursisten.

Ik mag niet alles eten. Wordt daar rekening mee gehouden?
Hier wordt uiteraard rekening mee gehouden. We passen de lunch aan op eventuele allergieën of andere wensen. Geef dit vooraf aan via een e-mail naar info@edmacademy.nl.

Waarom zou ik voor EDM Academy moeten kiezen?
EDM Academy heeft een unieke aanpak:

  • We bieden een praktische aanpak. Zo is er tijdens de bijeenkomsten extra tijd ingeruimd om al aan de slag te gaan met je eigen praktijkcase.
  • Je krijgt begeleiding van een ervaren, gecertificeerde trainer met ervaring in verschillende sectoren.
  • De certificering zorgt ervoor dat het trainingsmateriaal altijd up-to-date is en aansluit bij jouw trainingsdoel
  • We hebben een reeks van trainingen zó opgezet dat je niet bij aanvang voor de lastige keuze staat om tussen twee trainingen te hoeven kiezen, bijvoorbeeld tussen Lean of Lean Six Sigma. Deze keuze maak je door desgewenst extra modules te volgen.
  • Tot slot hoef je niet per se de hele training vooraf te betalen, maar kun je gebruik maken van gespreide betalen of van ons spaarprogramma. Wij noemen dit Sparend Leren. Meer weten of Sparend Leren? Stuur een mail naar info@edmacademy.nl
Inschrijving

Ik heb (nog) geen bevestiging ontvangen van mijn deelname en startdatum, wat nu?
Heb je geen bevestigingsmail ontvangen, en staat er ook niks in je spam? Neem dan contact op via 085 –  48 82 899. Wij kijken het dan gelijk voor je na.

Hoe kan ik mij afmelden voor de training?
Bij het afmelden tot twee maanden voor aanvang van de training, betaal je 10% van de prijs van de training met minimum van 50 euro. Bij annulering tussen twee maanden en een maand voor aanvang van de training, betaal je 25% van de prijs van de training . Bij annulering tussen een maand en en twee weken voor aanvang van de training, betaal je 50% van de prijs van de training. Bij annulering korter dan twee weken voor aanvang van de training betaal je 100% van de training ofwel het gehele bedrag.

Mocht je zelf verhinderd zijn voor de training, kun je je inschrijving ook overdragen aan een collega of relatie. Stuur hiervoor ons de contactgegevens van de vervangende cursist, zodat wij belangrijke informatie van de training ook naar de juiste persoon sturen. Je kunt de wijziging van de cursist via info@edmacademy.nl  aan ons doorgeven.

Kan ik een module, dag of training verzetten?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Er ontstaat in groepen altijd een bepaalde dynamiek en bovendien kan een groep vol zitten. We overleggen altijd even als er door persoonlijke omstandigheden (veel) bijeenkomsten gemist (gaan) worden en komen dan bijna altijd op een goede oplossing.

Kosten

Ik heb op dit moment geen baan,  kan ik bij jullie terecht?
Dat kan zeker! UWV stelt  voor het vergoeden van de cursus of training de eis dat de scholing moet bijdragen in de richting van werk. Raadpleeg je adviseur van het UWV of je hiervoor in aanmerking komt of kijk op de site van het UWV

Kan ik korting krijgen op een volgende training?
We willen je stimuleren om je opgedane kennis van je training uit te breiden met een vervolgtraining en wij waarderen je als trouwe klant. Daarom krijg je 20 % korting op een volgende training bij EDM Academy. Zo ontvang je bijvoorbeeld 550,- korting als je kiest voor Lean Green Belt, na het volgen van de Yellow Belt training.

Ook met ons Referral programma is het mogelijk om korting te ontvangen. Kijk hier voor meer informatie hierover.

Kan ik de kosten voor een training gespreid betalen?
Ja, je kunt de kosten voor de trainingen gespreid betalen. Wil je meer weten? Stuur ons een mail naar info@edmacademy.nl.

Zijn de prijzen in- of exclusief BTW?
De prijzen van de trainingen, zoals vermeld op de site en in andere communicatie zijn exclusief btw.

Hoe kan ik mij afmelden voor een dag of de gehele cursus of training?
Bij het afmelden tot twee maanden voor aanvang van de training, betaal je 10% van de prijs van de training met minimum van 50 euro. Bij annulering tussen twee maanden en een maand voor aanvang van de training, betaal je 25% van de prijs van de training . Bij annulering tussen een maand en en twee weken voor aanvang van de training, betaal je 50% van de prijs van de training. Bij annulering korter dan twee weken voor aanvang van de training betaal je 100% van de training ofwel het gehele bedrag.

Mocht je zelf verhinderd zijn voor de training, kun je je inschrijving ook overdragen aan een collega of relatie. Stuur hiervoor ons de contactgegevens van de vervangende cursist. Zodat wij belangrijke informatie van de training ook naar de juiste persoon sturen. Je kunt de wijziging van de cursist via info@edmacademy.nl aan ons doorgeven.

Cursusmateriaal

Wanneer ontvang ik mijn studiemateriaal?
Je ontvangt je trainingsmateriaal tijdens de eerste bijeenkomst. Dit voorkomt risico op het niet (tijdig) aankomen van materialen. Bovendien voelt het prettiger om eerst een bijeenkomst te volgen en dan een beter beeld te hebben wat je gaat bestuderen.

Na een bijeenkomst worden de daarin gebruikte slides ook toegestuurd met een fotoalbum van hetgeen er op de bijeenkomst is geproduceerd.

Moet ik voor de start van de cursus of training iets voorbereiden?
Als er voor een training voorbereiding nodig is, ontvang je hier van tevoren per e-mail informatie over.

Ik heb een vraag over de inhoud van het materiaal, waar kan ik terecht?
Je kunt alle vragen over de training en inhoud van de lesstof, via e-mail, sturen naar info@edmacademy.nl. Uiteraard kun je ook tijdens de training alle vragen aan de trainer stellen. Wij zorgen ervoor dat er in elke training voldoende tijd is voor vragen.

Wordt er Engelstalige literatuur gebruikt bij de opleidingen?
Er wordt bij de trainingen (voor een deel) Engelstalige materialen gebruikt.

Moet ik het studiemateriaal zelf aanschaffen?
Nee, wij zorgen ervoor dat je voldoende materiaal tot je beschikking hebt voor het volgen van de training en de certificering. Wel kan de trainer nog, ter inspiratie, leestips geven voor aanvullende informatie.

Ik ben een deel van het studiemateriaal kwijt/is beschadigd of gestolen. Wat moet ik doen?
Mocht je (een deel) van het studiemateriaal zijn kwijtgeraakt of is dit beschadigd, dan zorgen we er vanuit EDM Academy voor dat je eventuele hand-outs nogmaals ontvangt bij de volgende bijeenkomst. Bespreek dit met de trainer of stuur een e-mail naar info@edmacademy.nl  De boeken kun je direct zelf opnieuw aanschaffen, bijvoorbeeld via managementboek.nl.

Ik heb zelf al een boek dat in de opleiding/module wordt gebruikt. Kan ik een deel van de kosten retour krijgen?
Nee, dat is niet mogelijk. Het trainingsmateriaal is onderdeel van de training en kan bij ons niet los gekocht of retour gegeven worden.

Trainingen

Worden de trainingen in het Engels of Nederlands gegeven?
De voertaal is Nederlands tenzij specifiek anders vermeld. Er wordt wel (deels) gebruik gemaakt van Engelstalig trainingsmateriaal.

Kan ik een module, dag of training verzetten?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Er ontstaat in groepen altijd een bepaalde dynamiek en bovendien kan een groep vol zitten. We overleggen altijd even als er door persoonlijke omstandigheden (veel) bijeenkomsten gemist (gaan) worden en komen dan bijna altijd op een goede oplossing.

Wie zijn de trainers?
De kwaliteit van de training wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de trainer. Daarom hebben wij ook alleen zeer ervaren trainers die gecertificeerd zijn en zelf ook werkzaam zijn in het vakgebied van jouw training en precies weten wat er nodig is om de theorie in de dagelijkse werkzaamheden toe te passen. Maak alvast online kennis met onze trainers.

Lean

Welke Lean training moet ik kiezen?
Je hebt misschien al bij verschillende aanbieders van Lean en Lean Six Sigma trainingen gekeken en vraagt je af welke training voor jou het meest geschikt is. Die keuze hoef je bij ons niet vooraf te maken. We beginnen met een algemene basis (Yellow Belt) en je kiest daarna zelf welke stof voor jou interessant is, op het moment dat jij er aan toe bent. Je kiest bijvoorbeeld voor een Six Sigma module na je Green Belt training, als je merkt dat je toch meer wilt weten over de toepassing van statistiek bij jouw verbeterprojecten.

Waarom is de Yellow Belt Training een dag?
De training Lean Yellow Belt geeft in één dag inzicht in de basisprincipes van Lean. Je kun daarna direct aan de slag met het realiseren van een echte verbetering in jouw organisatie. Deze training is geschikt voor iedereen in een organisatie waar met Lean wordt gewerkt. Ook kun je aan de hand van deze training kijken of Lean iets is voor jouw organisatie. Op basis deze training kun je een keuze maken voor Lean Green Belt en/of de aanvullende Six Sigma module.

Wat zijn de begin- en eindtijden van de trainingen en waar vinden deze plaats?
Alles over tijden en de locatie van de trainingen vind je in de trainingskalender.

Hoe borg ik Lean?
Wij zorgen dat je voldoende tijd en coaching krijgt tijdens je praktijkproject in de Yellow, Green en Black Belt training, aan de hand van je eigen werksituatie en case. De trainer is ook buiten de training beschikbaar om je te coachen. Zodat je in je werk ook echt met de Lean principes aan de slag kunt gaan.

Ik heb op dit moment geen werk. Is een Lean training relevant?
Dat kan zeker! UWV stelt  voor het vergoeden van de cursus of training de eis dat de scholing moet bijdragen in de richting van werk. Raadpleeg je adviseur van het UWV of je hiervoor in aanmerking komt of kijk op de site van het UWV

Hoe kan ik mij officieel certificeren in Lean of Lean Six Sigma?
EDM Academy werkt met een eigen certificering waarbij wij volledig in lijn zijn met de Body Of Knowledge (BOK) van de ASQ. Mocht je interesse hebben in een aanvullende internationale certificering, dan adviseren wij het online examen bij het IASSC. Je trainer kan je hierover, tijdens de training, meer informatie geven.

Scrum

Hoe zit het precies met Scrum certificering?
Wij helpen je om de theorie van. Scrum te begrijpen en de opgedane kennis toe te passen. Om je te certificeren bieden wij via Scrum.org een examen aan. Bij het goed afronden van dit examen , ontvang je het officiële certificaat voor de desbetreffende training

Ik heb op dit moment geen werk. Is een Scrum training relevant?
Dat kan zeker! UWV stelt  voor het vergoeden van de cursus of training de eis dat de scholing moet bijdragen in de richting van werk. Raadpleeg je adviseur van het UWV of je hiervoor in aanmerking komt of kijk op de site van het UWV

Hoe kan ik mij certificeren voor Scrum?
Wij bieden diverse Scrum trainingen aan: Professional Scrum Foundations (de basis), Professional Scrum Product Owner training en de Professional Scrum Master training. Dit zijn allemaal officiële Scrum.org trainingen gegeven door gecertificeerde trainers. Het voordeel hiervan is dat dankzij een trainers community van ruim 200 trainers wereldwijd, deze trainingen continu doorontwikkeld worden. Ook is bij elke training een poging op assessment inbegrepen. Hiermee kun je in de markt aantonen dat je de kennis bezit. Als je slaagt, krijg je een certificaat vanuit Scrum.org dat wereldwijd wordt erkend.

AI

Ik heb op dit moment geen werk. Is een Ai training relevant?
Dat kan zeker! UWV stelt  voor het vergoeden van de cursus of training de eis dat de scholing moet bijdragen in de richting van werk. Raadpleeg je adviseur van het UWV of je hiervoor in aanmerking komt of kijk op de site van het UWV

Locatie

Waar worden de trainingen gegeven?
Wij geven de trainingen op 25 locaties in Nederland. Zo is er altijd een trainingslocatie bij jou in de omgeving. Dit zijn bijvoorbeeld in Amsterdam B. Building, NEMO, Arsito Zalen. In Utrecht Trainspot en in Zandvoort het F1 Circuit. De locatie staat bij elke training op de trainingspagina vermeld. De Incompany trainingen voor bedrijven en organisaties, kunnen we door het hele land, op elke gewenste locatie verzorgen.

Menu