Leerdoelen

COBIT is een uitgebreid instrument voor de beheersing van uw IT. Eind 2018 is een verbeterde versie van dit raamwerk uitgebracht, COBIT® 2019. Een robuust en pragmatisch model, ook goed bruikbaar voor management en niet-IT-ers.

In de nieuwe versie is de complexiteit gereduceerd voor handzaam gebruik. Processen, activiteiten met capability /volwassenheid)-indicatie, RACI en controlemetriek/managementinformatie zijn bijeen geplaatst in één overzichtelijk handboek. Teneinde het framework proportioneel voor de organisatie in te zetten is een handleiding met ontwerpcriteria voor governance opgesteld, tezamen met een praktische spreadsheet. Voor zogenaamde focusgebieden, zoals informatiebeveiliging, risk management en agile/devops worden begin 2019 specifieke handboeken uitgebracht.

Resultaat

Na deze training heb je inzicht in de waarde en het gebruik van het COBIT raamwerk voor het beheersen van en compact rapporteren over de beheersing van de informatievoorziening.

Trainingsdata & Locatie

Onze COBIT® 2019 training is een eendaagse training waarin je inzicht in de waarde en het gebruik krijgt van het COBIT Framework. De training wordt overdag verzorgd van 9.30 tot 16.30 uur.

De training wordt gegeven in Amsterdam, Groningen, Utrecht en Rotterdam. In Amsterdam maken wij gebruik van de faciliteiten van B.Amsterdam (bekend van StartupBootcamp) en in andere steden de trainingslocaties van onze partners.

Eerstvolgende startdata:

Niets gevonden.

Programma

In deze training wordt ingegaan op de toegenomen belangstelling voor en noodzaak van IT Governance  en om dit  in één oogopslag inzichtelijk te maken aan bestuur, RvC en toezichthouders. Tevens wordt ingegaan op het zelf ook de risico’s en verbetermogelijkheden kunnen identificeren!

Hoe staan we er voor met onze IT? Doen we juiste dingen? Doen we de dingen goed? Realiseren we de baten?

Om één en ander te verduidelijken en ervaring op te doen wordt in de training geoefend met het bepalen van procesmaturiteit en het opstellen van verbeteracties.

De training wordt op interactieve wijze verzorgd door een deskundige trainer met brede ervaring in de toepassingen van COBIT 2019 in verschillende sectoren

De training is van 9:00 tot 16:30. Er zit in het programma een ruime lunchpauze zodat er tijd is voor een korte wandeling of een andere vorm van ontspanning.

Voor wie

CFO’ s, controllers en financieel professionals die betrokken zijn bij de beheersing van de IT in hun organisatie en de rapportage hierover aan stakeholders.

Investering

Deze eendaagse training kost € 495,- inclusief de materialen en gebruik van  de faciliteiten. Prijzen exclusief de BTW.

Vroegboekkorting & Pakketvoordeel
Als je besluit een training bij ons te boeken 2 maanden voor de eerste trainingsdag krijg je altijd 10% vroegboekkorting.

Wil je hierna nog een andere training volgen? Dan ontvang je 20% korting op deze vervolgtraining.

Waarom COBIT bij EDM?

  • Trainingen in kleine groepen tot 12 personen
  • Leren op basis van jouw werksituatie
  • Gecertificeerde trainers met praktijkervaring
  • Vervolgtraining met 20% korting
25 trainingslocaties

Er is altijd een locatie bij jou in de omgeving.

Heb je vragen?

Onze deskundige adviseurs zijn telefonisch bereikbaar voor al je vragen of advies welke training het beste aansluit bij jouw wensen.

Menu