Leerdoelen

De Professional Scrum Master (PSM) is een tweedaagse training die de principes en het empirisch proces mechanisme dat de belangrijkste basis vormt voor het Scrum Framework, de rollen, events en artifacts van het Scrum framework en de rol van de Scrum Master behandeld.

Resultaat

 • Je begrijpt hoe Scrum werkt en hoe je dit toepast in een empirische denkwijze.
 • Je kunt optreden als Scrum Master voor Scrum Teams en stakeholders door diepgaande kennis en begrip van dienend leiderschap.
 • Je kunt op een effectieve manier Scrum opstarten of de effectiviteit van Scrum in organisaties verbeteren.

Je wordt in deze training uitgedaagd om te denken in termen van Scrum en de Scrum principes beter te begrijpen, zodat je dit op het werk zo goed mogelijk kunnen toepassen.

Voor wie?

De training is bedoeld voor alle geïnteresseerden die producten of diensten willen ontwikkelen met behulp van het Scrum framework, maar is toegespitst op degene die verantwoordelijk zijn voor het organiseren, begeleiden of introduceren van Scrum: Scrum Masters, managers, en Scrum Team leden.

Voorbereidingen

Deelnemers halen het meest uit de training indien ze:

 • De Scrum Guide hebben bestudeerd (verplicht)
 • Het Scrum Open assessment succesvol hebben afgerond
 • Een goed begrip hebben van Scrum doordat ze in een Scrum Team hebben gewerkt, daar nauw bij betrokken zijn of bijvoorbeeld de Professional Scrum Foundations hebben gevolgd
 • Betrokken zijn of zijn geweest bij het ontwikkelen of onderhouden van een product of dienst met Scrum
Trainingsdata & Locatie

Onze PSM training is een 2-daagse training waarmee jij in 2 weken jouw certificaat haalt. De training wordt overdag verzorgd van 9.30 tot 16.30 uur. Deze training wordt gegeven in Amsterdam, Groningen, Utrecht en Rotterdam

Eerstvolgende startdata:

Niets gevonden.

Programma

De Professional Scrum Master training is dé training voor Scrum Masters en andere mensen die precies willen weten hoe Scrum bijdraagt aan effectieve ontwikkeling van producten en diensten.

De training introduceert de principes van Scrum en het empirisch proces control mechanisme. Dit zijn belangrijke fundamenten waar de regels en de rollen van Scrum worden verkend en bediscussieerd.

De focus op de rol van de Scrum Master in deze training gaat onder andere in op hoe je dienend leiderschap kunt vormgeven, waarom gedragsverandering belangrijk is, het werken met mensen en teams, coachen en faciliterende vaardigheden en het schalen van Scrum (werken met meerdere Scrum teams). De onderwerpen die in deze training behandeld worden, zijn:

 • Scrum theorie en principes
 • Het Scrum framework: rollen, events en artifacts
 • Werken met mensen en teams
 • Coachen en faciliteren
 • De rol van de Scrum Master
Certificering

Alle deelnemers die de Professional Scrum Master training hebben gevolgd ontvangen een code om het PSM I examen af te leggen en zichzelf daarmee te certificeren als Professional Scrum Master. Deelnemers hebben daarnaast recht op korting op het PSM II examen.

Indien het PSM I examen binnen twee weken na de training wordt afgelegd, heeft men recht op één gratis herkansing.

Dit wereldwijd erkende certificaat wordt behaald indien men een score van minimaal 85% op het examen behaald. Scrum.org houdt een openbare lijst bij van alle certificaathouders.

Microsoft® gebruikt het PSM I examen als onderdeel van de Silver en Gold Application Lifecycle Management (ALM) competenties.

Investering

De training kost € 1.495  inclusief de materialen en gebruik van faciliteiten van alle dagen. Je kunt gebruik maken van de gezamenlijke lunch. Prijzen exclusief de btw.

Vroegboekkorting & Pakketvoordeel
Als je besluit een training bij ons te boeken 2 maanden voor de eerste trainingsdag krijg je altijd 10% vroegboekkorting.

Aan de slag met Professional Scrum Master Training?

Wil je de volgende stap zetten in je Scrum vaardigheden? Schrijf je dan in voor onze PSM training. Bekijk alle trainingsdata of neem contact op voor een training op maat: ook incompany trainingen zijn mogelijk.

Enthousiast? Deel het en maak gebruik van ons referral programma voor voordeel op meer trainingen van EDM Academy!

Waarom Scrum Master bij EDM?

 • Trainingen in kleine groepen tot 12 personen
 • Leren op basis van jouw werksituatie
 • Gecertificeerde trainers met praktijkervaring
 • Vervolgtraining met 20% korting
 • Locaties in Amsterdam, Groningen, Utrecht en Rotterdam
25 trainingslocaties

Er is altijd een locatie bij jou in de omgeving.

Heb je vragen?

Onze deskundige adviseurs zijn telefonisch bereikbaar voor al je vragen of advies welke training het beste aansluit bij jouw wensen.

Menu