Trainers

Jolanda ter Maten

Trainer Blockchain

Jolanda ter Maten

Vernieuwer – Innovatie – Blockchain

Met meer dan 25 jaar ervaring in het trainen van awareness en inzicht in innovatie en nieuwe technologie aan een breed publiek, help ik bedrijven wereldwijd met de overgang naar een nieuwe digitale samenleving.  Als early adopter begon ik mijn carrière in de jaren tachtig in Midden-Amerika met het implementeren en onderwijzen van computerautomatisering.
In Nederland heb ik voor bedrijven en overheidsorganisaties gewerkt als adviseur op het gebied van innovatie, verandermanagement en technische en management development programma’s. Met een breed scala aan ICT-, HR- en managementfuncties heb ik een diep inzicht in de behoeften van professionals van verschillende niveaus en vakgebieden. Momenteel verzorg ik trainingen in binnen- en buitenland op het gebied van Blockchain. Mijn kracht zit in het toegankelijk maken van complexe technische materie voor niet-technische professionals. Daarnaast werk ik ook als strategisch adviseur voor de Dutch Blockchain Coalition en ben ik lid van de EU Commissie werkgroep Blockchain Observatory & Forum.

Trainer en Spreker Blockchain

Ron Eringa

Professional Scrum Trainer

Ron Eringa

Sociaal – Pragmatisch – Bevlogen

Ik help organisaties met het ontwikkelen van Agile leiderschap en het opzetten van opleidingsprogramma’s voor Agile professionals. Als Professional Scrum Trainer bij Scrum.org ben ik verantwoordelijk voor het leiderschapsprogramma. Mijn missie is het creëren van een omgeving, waarin mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik heb inmiddels bijna 20 jaar ervaring met software-gedreven organisaties. Dit vaak vanuit een leidende, coachende, faciliterende en soms inhoudelijke rol. Ik heb zowel software als management teams (in kleine organisaties en grote corporates) begeleid in de introductie van zelfsturing, Agile & Scrum.

Ik ben van mening dat leiderschap in alle lagen van de organisatie moet terugkomen. Dit begint bij de rol van elk individu in een team maar vooral in de rol van de Scrum Masters en Product Owners. Het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s heeft naast het creëren van een veilige groei-omgeving mijn focus

Agile Leadership Developer

Maarten Nijman

MBB Lean Six Sigma Trainer

Maarten Nijman

Innovatief – Creatief – Humor

Sinds 2007 ben ik bezig om waarde te leveren aan organisaties, voor mensen die willen veranderen om te verbeteren en die bereid zijn verder kijken dan de aandeelhoudersvergadering van volgend jaar. De stap naar nieuwe businessmodellen en de betekeniseconomie is heel klein en ik verenig het graag in mijn denken en aanpak. De afgelopen jaren heb ik opleidingen en coaching verzorgd bij een zeer diverse verzameling aan bedrijven en organisaties; van overheid tot onderwijs en van productie tot logistiek.

Als trainer en coach help ik je in de zoektocht naar een verbeteraanpak die bij jou en jouw organisatie past. Verbeteren​ vraagt een creatieve, analytische én resultaatgerichte aanpak en ik combineer die met mijn jarenlange ervaring en een gezonde dosis humor. Voor mij staat het ontwikkelen van mensen centraal: zonder kennis en inzicht beweegt er niemand. Mijn werk is geslaagd als de organisatie gaat handelen vanuit een duurzame visie, in plaats van te blijven managen voor korte termijn winst. En verandering gebeurt niet vanaf de tekentafel, dus sta ik met mijn voeten in de aarde – soms zelfs letterlijk – en ik neem je mee naar de Gemba: de werkvloer is de plaats waar het gebeurt. Compassie is voor mij aanjager van passie en ik werk graag daar waar iedereen uiteindelijk plezier in z’n werk heeft!

MBB Lean Six Sigma

Roos Koeman

Professional Lean Trainer

Roos Koeman

Sociaal – Authentiek – Resultaatgericht

Het beste kan ik mezelf omschrijven als nieuwsgierig, enthousiast, positief en veelzijdig. Ik vind het fantastisch om me telkens weer te verdiepen en tegen de stroom in te gaan als dat nodig is.

Vanuit mijn interesse in mensen, verandermanagement en organisatie dynamieken heb ik de de opleiding Personeel en Arbeid gevolgd en afgerond. Mijn werkervaring kenmerkt zich door generieke rollen met steeds meer verantwoordelijkheid. Ik geloof in ontwikkeling door beweging dus ieder jaar zorg ik er dan ook voor up to date te blijven en nieuwe dingen te leren. Lean is een boeiende en veelzijdige methodiek waar ik trainingen in geef om zo het continue verbeteren te introduceren zodat zoveel mogelijk organisaties hier baat bij hebben.

Door mijn nieuwsgierigheid en ervaringen kan ik mij goed verplaatsen in de ander. Ik hecht veel belang aan veiligheid, authentiek zijn en blijven, maar ook aan blijven dromen zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Ik ga voor het beste resultaat en dat bij mijzelf, mijn klanten en samenwerkingspartners naar boven halen doe ik van nature.

Tot slot ben ik te typeren als een mensenmens. Sensitief, rustig, empathisch en communicatief vaardig.

Lean Trainer
Vind Roos Koeman op LinkedIn

Thierry de Vries

Growth Hacking Trainer

Thierry de Vries

Ondernemend – Authentiek – Resultaatgericht

Al mijn hele werkende carrière ben ik als ondernemer actief, pieken afgewisseld met diepe dalen. Maar goed, je moet de bodem voelen om je af te kunnen zetten. Al vrij snel had de wereld van digital grip op me. Met mijn eerste bedrijf heb ik de nodige ervaring opgedaan met het bedenken en creëren van video concepten en -producties. Met als spin-off een platform in video-learning. Wat resulteerde in allerlei interessante ervaringen en (des)illusies.

Sinds 2011 heb ik mijn weg meer gevonden in de wereld van innovatie & the lean startup. Waar verschillende succesvolle en minder succesvolle startups uit voort zijn gekomen. Maar goed, dat noemen we vandaag de dag “learnings”. Het meest trots ben ik op het bedenken en lanceren van de app Heppee (heet nu Happy). Dit is een platform en app voor gescheiden kinderen en hun ouders. Tijdens deze rit, hebben we alle theorie en processen van the lean startup, design thinking en (last but not least) growth hacking toegepast. Om onze startup tot een succes te maken. 

Lean Trainer
Vind Thierry de Vries op LinkedIn

Job Stierman

Governance and Compliance Trainer

Job Stierman

Inhoudelijk – Ervaren – Blauw

Ik heb langjarige ervaring, als Governance, Risk & Compliance professional, Project- en Programmamanager, Auditor en in IT management functies. De afgelopen jaren werkte ik voornamelijk voor complexe, onder toezicht staande organisaties die worden gekenmerkt door massale transactieverwerking, waarbij beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en continuïteit essentieel zijn.

Vanaf 2006 begeleid ik bedrijven bij de assessment en projecten op het gebied van IT Governance, in het bijzonder het toetsingskader informatiebeveiliging van De Nederlandsche Bank.

Governance and Compliance Trainer

Bernard van der Vinne

MBB Lean Six Sigma Trainer

Bernard van der Vinne

Praktijkgericht – Betrokken – Open

Ik ben Bernard van der Vinne. Ik ben Master Black Belt Lean Six Sigma en werkzaam als trainer vanuit het mooie Bedum. Ik heb meerdere jaren ervaring in de bedrijfsvoering in diverse functies op diverse niveaus. Ik ben nu 10 jaar zelfstandig en vooral werkzaam in de non-profit sector. Ik heb daar diverse typen organisaties geholpen hun processen te verbeteren. Van gemeenten, scholen, GGZ, ziekenhuis, museum, veilig thuis tot Sociale werkvoorziening en opvang voor slachtoffers van seksueel geweld. Ik ben meestal werkzaam als coach, projectleider of programma manager. Af en toe word ik ingezet als interim-manager. Ik blijf bewust ook zelf opdrachten uitvoeren omdat ik van mening ben dat ik dan de trainingen die ik verzorg beter kan voorzien van actuele voorbeelden.

Leren doe je in de praktijk. Dat geldt voor mijzelf maar ook voor jou als deelnemer aan een Lean training. Zorg dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen werk. Combineer de training bijvoorbeeld met een verbeterproject. Ik kan je daarbij coachen en samen zorgen we ervoor dat jij een erkend certificaat behaald en een succesvol verbeterproject afrondt. Uiteraard kun je ook alleen een training volgen. Deze zit ook vol met praktijkvoorbeelden.

Ik ben een echte Noordeling en geef daarom, via EDM Academy, ook les in Groningen en wel in hotel van der Valk in Hoogkerk. Waarom naar de Randstad of het zuiden rijden, als de training ook in het Noorden gegeven wordt? Zo kun je in de ochtend relaxed opstaan en in korte tijd zonder files bij de locatie van de training zijn. In de middag kun je ook zonder fileproblemen weer naar huis. Hoe prettig is dat? Ik zie je graag op een van onze Lean trainingen op een van onze locaties.

MBB Lean Six Sigma

Edward Ooteman

Mede-oprichter EDM Academy

Edward Ooteman

Optimistisch – Positief – Ondernemend

Ik ben Edward Ooteman, mede-oprichter van EDM Academy. Ik ben commercieel actief en werkzaam als consultant voor diverse verbeterprojecten bij middelgrote tot grote (non)profit organisaties.In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan als mede eigenaar en consultant bij diverse organisaties, van tandheelkundige keten, detacheerder tot technisch industriële organisaties. Ik heb hierin verschillende rollen vervuld, van programmamanager, consultant, tot (interim) directeur.

Ik heb een sterk ‘praktisch’ en actiegericht probleemoplossend vermogen, waarbij ik ook oog heb voor de grote lijnen. Ik ben een persoon die zeer resultaatgericht is, en er veel voor over heeft om gezamenlijke doelen te realiseren.

Mede-oprichter EDM Academy

Hedwig Wassing

Business Intelligence Trainer

Hedwig Wassing

Ervaren – Creatief – Zelfsturend

Ik ben verbinder van mensen en ideeën, een gedreven vernieuwer en verbeteraar en inmiddels een ervaren veteraan op het gebied van logistiek, reizen en gastvrijheid. Business en ICT gingen en gaan daarbij altijd hand-in-hand.

Bij KLM Catering was ik verantwoordelijk voor de transitie van de papieren naar een geautomatiseerde bedrijfsaansturing. We bouwden een ERP voor die term  bestond. De succesvolle KLM zwanencampagne kunnen velen zich nog herinneren. Als VP-marketing mocht ik die managen. Vanuit KLM stond ik ook aan de wieg van het Airmiles loyaliteitsprogramma en de oprichting van een Europees klantcontactcentrum.

Als CCO van Krasnapolsky/GoldenTulip bedacht en ontwikkelde ik de allereerste website voor Golden Tulip Hotels. Met Leonardo.com boden we een platform voor de wereldwijde distributie van digitale afbeeldingen voor toerisme en hospitality.  Van 2002 tot 2006 was ik verantwoordelijk voor business development voor NBTCHolland.com en vanaf 2006 tot 2014 was ik de CEO van @ Leisure / Belvilla. Nu deel ik onafhankelijk mijn kennis, ervaring en visie als toezichthouder, adviseur en docent.

Echt warm loop Ik voor praktische stap-voor-stap oplossingen die een betere “consumens” ervaringen bevorderen. Tot mijn grote vreugde zijn de ideeën die ik vanaf begin jaren ’90 ontwikkelde, nu ook technisch en economisch goed uitvoerbaar.

Business Intelligence Trainer

Eric de Lange

Mede-oprichter EDM Academy

Eric de Lange

Gedreven – Creatief – Nieuwsgierig

Ik ben Eric de Lange, mede-oprichter van EDM Academy. Ik ben ook actief als marketingcommunicatie consultant met ruime ervaring in Nederlandse en internationaal georiënteerde bedrijven.  Afgelopen jaren in verschillende rollen, ervaring opgedaan in Financiële Dienstverlening, Telecom, Reclame, Zakelijke Dienstverlening en Retail. Ik ben gedreven en mijn stijl kenmerkt zich door betrokkenheid, duidelijkheid, nemen van verantwoordelijkheid en het vinden van nieuwe manieren om doelen te realiseren.

Graag werkzaam in een omgeving waar creativiteit, vernieuwing en continue leren noodzakelijk zijn voor het behalen van succes.

Mede-oprichter EDM Academy

Sander Denk

Professional Lean Trainer

Sander Denk

Verbinder – Integer – Doelgericht

Ik ben Sander Denk, verandercoach en trainer. Ik help teams en hun management die het moeilijk vinden om verandering te dragen en vorm te geven in hun complexe wereld die geen dag meer hetzelfde is. Vanuit vertrouwen en veiligheid accepteren we verandering, pakken we deze daadkrachtig op en geven we de verandering duurzaam vorm.

De mens, zijn mindset en gedrag spelen hierbij een cruciale rol en mijn focus ligt daarbij vooral op de periode tussen de huidige- en de gewenste situatie. Daar vindt namelijk de echte verandering plaats.

Naast veranderkundige kennis, praktisch verandermanagement en snelle interventies op soft skills, zijn de Agile- en Lean management filosofie belangrijke enablers om de verandering in de uitvoering duurzaam gestalte te geven.

Als voormalig officier van de Koninklijke Landmacht ben ik opgeleid, getraind en gevormd tot leider, adviseur en coach. Hoogtepunten waren voor mij het leiden van een specialistische eenheid van 120fte, een tweetal uitzendingen en mijn staffunctie als Hoofd Bureau Opleiding & Training van een multi-skilled organisatieonderdeel van 900fte. Dit vormt de meer dan stevige fundering van mijn kennis en ervaring waarmee ik nu teams en managers help.

Agile Trainer en Verandercoach

Barry Mastenbroek

Professional Lean Trainer

Barry Mastenbroek

Verandering – Kwaliteit – Doelgericht

Ik ben Barry Mastenbroek. Als ik een inefficiënt proces zie dan beginnen mijn handen te jeuken. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor verandering van bedrijfsprocessen. Als adviseur word ik door verschillende organisaties gevraagd om te ondersteunen bij veranderings- en kwaliteitsvraagstukken. Hierbij leg ik de focus op kwaliteit en compliance waarmee ik systematische verbeteringen doorvoer. De principes van Lean & Six Sigma pas ik in mijn werk als adviseur direct toe. In mijn trainingen wordt de theorie dan ook mooi afgewisseld met veel praktijkvoorbeelden die ik in mijn dagelijks werk meemaak. Mijn missie is om mensen een training aan te bieden die zo goed mogelijk gericht is op de praktijk. Ik probeer altijd een training te geven waarin iedereen zich kan herkennen, ongeacht wat voor werk je doet

Lean Six Sigma Trainer
Vind Barry Mastenbroek op LinkedIn

Arnoud Lems

Professional Scrum Trainer

Arnoud Lems

Pragmatisch – Geduldig – Regelen

Ik ben Arnoud Lems en internationaal gecertificeerd Scrum trainer en Agile Coach.  Ik heb uitgebreide ervaring in het helpen van organisaties bij hun wendbare reis en heb de afgelopen jaren onder andere samengewerkt met Achmea, Heineken, Philips, APG en De Lage Landen.

Ik kies graag voor een pragmatische aanpak met geduld waar nodig en kan dingen voor elkaar krijgen als de situatie daarom vraagt. Mijn sterke technische achtergrond stelt mij in staat om klanten te helpen met hun beslissing over complexe vraagstukken, die betrekking hebben op technologie, groei en stabiliteit.

 

Scrum Trainer

Machiel Tesser

Professional Lean Trainer

Machiel Tesser

holistische kijk, continu lerend, eerlijk

Getrouwd met Josefine, vader van Kiki en Lola en sportief aangelegd (loop marathons en doe aan kickboksen). Ik heb een passie voor continu verbeteren en ben allergisch voor verspillingen. Het grootste deel van mijn carrière ben ik proces- en beleidsinrichter geweest en vanuit die rol heb ik vele verbetertrajecten begeleid en geïnitieerd. Sinds 2016 ben ik geïnspireerd geraakt door het organisatieconcept van een Blockchain. Sinds die tijd verdiep ik mij dagelijks in Blockchain technologie en sinds 2018 geef ik presentaties aan ondernemersclubs en bedrijven, verzorg workshops en heb mijn eigen meetup “Blockchain voor changemanagement”.

Mijn doel is om Blockchain technologie begrijpbaar te maken voor een breder publiek en daarmee de adoptie te versnellen. Ik doe dit door mensen te informeren in niet-technische taal en te inspireren met voorbeelden en simulaties. Blockchain is voor 80 procent een organisatievraagstuk en sluit naadloos aan bij de lean filosofie. Een digitale tool die bedrijven in staat stelt om samen de strijd tegen verspillingen aan te gaan. De kracht van Blockchain zit vooral in het delen van informatie met ketenpartners. Dit leidt tot voorspelbaardere processen en synergievoordelen.

Ook hou ik van groot denken en eenvoud. Hiervan een vergezicht; Blockchain biedt mogelijkheden om mensen te laten handelen in hun eigen belang en daarmee tegelijkertijd een bijdrage te laten leveren aan mens en planeet. Een wereld waarin zingeving of betekenisvol ondernemen is voorgeprogrammeerd in transacties.

Lean Trainer

Edward van Kempen

Prince2, Agile, Leiderschap Trainer

Edward van Kempen

Mensgericht –Humor – Betrouwbaar

Van origine ben ik een werktuigbouwkundige met aandacht voor technische automatisering. Na enige jaren van engineering ontdekte ik een sterke interesse in het stimuleren van samenwerken in projectteams. Dat resulteerde al snel in de rol van projectmanager voor technische en IT-projecten in binnen- en buitenland.

Ik hou van de praktijk en word graag betrokken bij de uitvoering. “Lastige mensen” zijn geen probleem. Een gezonde spanning is een basis voor de grootst mogelijke successen. Die samenwerking ervaar ik persoonlijk als het meest energiek en een reden waarom ik zo geniet van mijn vak. Dagelijks leer ik nieuwe vaardigheden in het leiden van professionals met een raadsel-randje.

Als trainer ben ik open en creëer ik snel een veilige sfeer waarin mensen zich kunnen ontwikkelen. Vooraf formuleren we samen heldere en realistische doelstellingen en krijgt iedereen gelegenheid om te werken aan een persoonlijk resultaat. Ieder mens heeft wat mij betreft recht op aandacht die bij hem/haar past. Daarom hou ik tijdens trainingen rekening met persoonlijke leer- en veranderstijlen.

Prince2, Agile, Leiderschap Trainer

De kracht van EDM Academy

  • Trainingen in kleine groepen tot 12 personen
  • Bijzondere trainingslocaties zoals Circuit Zandvoort
  • Gecertificeerde trainers met praktijkervaring
  • Vervolgtraining met 20% korting
  • Praktijkgerichte trainingen

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 48 82 899 of vul onderstaand formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Contact sidebar

Jolanda ter Maten

Meer over Jolanda ter Maten
Meer over Jolanda ter Maten
Vernieuwer – Innovatie – Blockchain
Met meer dan 25 jaar ervaring in het trainen van awareness en inzicht in innovatie en nieuwe technologie aan een breed publiek, help ik bedrijven wereldwijd met de overgang naar een nieuwe digitale samenleving.  Als early adopter begon ik mijn carrière in de jaren tachtig in Midden-Amerika met het implementeren en onderwijzen van computerautomatisering.
In Nederland heb ik voor bedrijven en overheidsorganisaties gewerkt als adviseur op het gebied van innovatie, verandermanagement en technische en management development programma’s. Met een breed scala aan ICT-, HR- en managementfuncties heb ik een diep inzicht in de behoeften van professionals van verschillende niveaus en vakgebieden. Momenteel verzorg ik trainingen in binnen- en buitenland op het gebied van Blockchain. Mijn kracht zit in het toegankelijk maken van complexe technische materie voor niet-technische professionals. Daarnaast werk ik ook als strategisch adviseur voor de Dutch Blockchain Coalition en ben ik lid van de EU Commissie werkgroep Blockchain Observatory & Forum.
Trainer en Spreker Blockchain

Sander Denk

Meer over Sander Denk
Meer over Sander Denk
Verbinder – Integer – Doelgericht

Ik ben Sander Denk, verandercoach en trainer. Ik help teams en hun management die het moeilijk vinden om verandering te dragen en vorm te geven in hun complexe wereld die geen dag meer hetzelfde is. Vanuit vertrouwen en veiligheid accepteren we verandering, pakken we deze daadkrachtig op en geven we de verandering duurzaam vorm.

De mens, zijn mindset en gedrag spelen hierbij een cruciale rol en mijn focus ligt daarbij vooral op de periode tussen de huidige- en de gewenste situatie. Daar vindt namelijk de echte verandering plaats.

Naast veranderkundige kennis, praktisch verandermanagement en snelle interventies op soft skills, zijn de Agile- en Lean management filosofie belangrijke enablers om de verandering in de uitvoering duurzaam gestalte te geven.

Als voormalig officier van de Koninklijke Landmacht ben ik opgeleid, getraind en gevormd tot leider, adviseur en coach. Hoogtepunten waren voor mij het leiden van een specialistische eenheid van 120fte, een tweetal uitzendingen en mijn staffunctie als Hoofd Bureau Opleiding & Training van een multi-skilled organisatieonderdeel van 900fte. Dit vormt de meer dan stevige fundering van mijn kennis en ervaring waarmee ik nu teams en managers help.

Agile Trainer en Verandercoach

Ron Eringa

Meer over Ron Eringa
Meer over Ron Eringa
Sociaal – Pragmatisch – Bevlogen

Ik help organisaties met het ontwikkelen van Agile leiderschap en het opzetten van opleidingsprogramma’s voor Agile professionals. Als Professional Scrum Trainer bij Scrum.org ben ik verantwoordelijk voor het leiderschapsprogramma. Mijn missie is het creëren van een omgeving, waarin mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik heb inmiddels bijna 20 jaar ervaring met software-gedreven organisaties. Dit vaak vanuit een leidende, coachende, faciliterende en soms inhoudelijke rol. Ik heb zowel software als management teams (in kleine organisaties en grote corporates) begeleid in de introductie van zelfsturing, Agile & Scrum.

Ik ben van mening dat leiderschap in alle lagen van de organisatie moet terugkomen. Dit begint bij de rol van elk individu in een team maar vooral in de rol van de Scrum Masters en Product Owners. Het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s heeft naast het creëren van een veilige groei-omgeving mijn focus.

Agile Leadership Developer

Maarten Nijman

Meer over Maarten Nijman
Meer over Maarten Nijman
Innovatief – Creatief – Humor

Sinds 2007 ben ik bezig om waarde te leveren aan organisaties, voor mensen die willen veranderen om te verbeteren en die bereid zijn verder kijken dan de aandeelhoudersvergadering van volgend jaar. De stap naar nieuwe businessmodellen en de betekeniseconomie is heel klein en ik verenig het graag in mijn denken en aanpak. De afgelopen jaren heb ik opleidingen en coaching verzorgd bij een zeer diverse verzameling aan bedrijven en organisaties; van overheid tot onderwijs en van productie tot logistiek.

Als trainer en coach help ik je in de zoektocht naar een verbeteraanpak die bij jou en jouw organisatie past. Verbeteren​ vraagt een creatieve, analytische én resultaatgerichte aanpak en ik combineer die met mijn jarenlange ervaring en een gezonde dosis humor. Voor mij staat het ontwikkelen van mensen centraal: zonder kennis en inzicht beweegt er niemand. Mijn werk is geslaagd als de organisatie gaat handelen vanuit een duurzame visie, in plaats van te blijven managen voor korte termijn winst. En verandering gebeurt niet vanaf de tekentafel, dus sta ik met mijn voeten in de aarde – soms zelfs letterlijk – en ik neem je mee naar de Gemba: de werkvloer is de plaats waar het gebeurt. Compassie is voor mij aanjager van passie en ik werk graag daar waar iedereen uiteindelijk plezier in z’n werk heeft!

MBB Lean Six Sigma

Bernard van der Vinne

Meer over Bernard van der Vinne
Meer over Bernard van der Vinne
Praktijkgericht – Betrokken – Open

Ik ben Bernard van der Vinne. Ik ben Master Black Belt Lean Six Sigma en werkzaam als trainer vanuit het mooie Bedum. Ik heb meerdere jaren ervaring in de bedrijfsvoering in diverse functies op diverse niveaus. Ik ben nu 10 jaar zelfstandig en vooral werkzaam in de non-profit sector. Ik heb daar diverse typen organisaties geholpen hun processen te verbeteren. Van gemeenten, scholen, GGZ, ziekenhuis, museum, veilig thuis tot Sociale werkvoorziening en opvang voor slachtoffers van seksueel geweld. Ik ben meestal werkzaam als coach, projectleider of programma manager. Af en toe word ik ingezet als interim-manager. Ik blijf bewust ook zelf opdrachten uitvoeren omdat ik van mening ben dat ik dan de trainingen die ik verzorg beter kan voorzien van actuele voorbeelden.

Leren doe je in de praktijk. Dat geldt voor mijzelf maar ook voor jou als deelnemer aan een Lean training. Zorg dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen werk. Combineer de training bijvoorbeeld met een verbeterproject. Ik kan je daarbij coachen en samen zorgen we ervoor dat jij een erkend certificaat behaald en een succesvol verbeterproject afrondt. Uiteraard kun je ook alleen een training volgen. Deze zit ook vol met praktijkvoorbeelden.

Ik ben een echte Noordeling en geef daarom, via EDM Academy, ook les in Groningen en wel in hotel van der Valk in Hoogkerk. Waarom naar de Randstad of het zuiden rijden, als de training ook in het Noorden gegeven wordt? Zo kun je in de ochtend relaxed opstaan en in korte tijd zonder files bij de locatie van de training zijn. In de middag kun je ook zonder fileproblemen weer naar huis. Hoe prettig is dat? Ik zie je graag op een van onze Lean trainingen op een van onze locaties.

MBB Lean Six Sigma Trainer

Job Stierman

Meer over Job Stierman
Meer over Job Stierman
Inhoudelijk – Ervaren – Blauw

Ik heb langjarige ervaring, als Governance, Risk & Compliance professional, Project- en Programmamanager, Auditor en in IT management functies. De afgelopen jaren werkte ik voornamelijk voor complexe, onder toezicht staande organisaties die worden gekenmerkt door massale transactieverwerking, waarbij beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en continuïteit essentieel zijn.

Vanaf 2006 begeleid ik bedrijven bij de assessment en projecten op het gebied van IT Governance, in het bijzonder het toetsingskader informatiebeveiliging van De Nederlandsche Bank.

Governance and Compliance Trainer

Eric de Lange

Meer over Eric de Lange
Meer over Eric de Lange

Gedreven – Creatief – Nieuwsgierig

Ik ben Eric de Lange, mede-oprichter van EDM Academy. Ik ben ook actief als marketingcommunicatie consultant met ruime ervaring in Nederlandse en internationaal georiënteerde bedrijven.  Afgelopen jaren in verschillende rollen, ervaring opgedaan in Financiële Dienstverlening, Telecom, Reclame, Zakelijke Dienstverlening en Retail. Ik ben gedreven en mijn stijl kenmerkt zich door betrokkenheid, duidelijkheid, nemen van verantwoordelijkheid en het vinden van nieuwe manieren om doelen te realiseren.

Graag werkzaam in een omgeving waar creativiteit, vernieuwing en continue leren noodzakelijk zijn voor het behalen van succes.

Mede-oprichter EDM Academy

Edward Ooteman

Meer over Edward Ooteman
Meer over Edward Ooteman

Optimistisch – Positief – Ondernemend

Ik ben Edward Ooteman, mede-oprichter van EDM Academy. Ik ben commercieel actief en werkzaam als consultant voor diverse verbeterprojecten bij middelgrote tot grote (non)profit organisaties.In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan als mede eigenaar en consultant bij diverse organisaties, van tandheelkundige keten, detacheerder tot technisch industriële organisaties. Ik heb hierin verschillende rollen vervuld, van programmamanager, consultant, tot (interim) directeur.

Ik heb een sterk ‘praktisch’ en actiegericht probleemoplossend vermogen, waarbij ik ook oog heb voor de grote lijnen. Ik ben een persoon die zeer resultaatgericht is, en er veel voor over heeft om gezamenlijke doelen te realiseren.

Mede-oprichter EDM Academy

Hedwig Wassing

Meer over Hedwig Wassing
Meer over Hedwig Wassing

Ervaren – Creatief – Zelfsturend

Ik ben verbinder van mensen en ideeën, een gedreven vernieuwer en verbeteraar en inmiddels een ervaren veteraan op het gebied van logistiek, reizen en gastvrijheid. Business en ICT gingen en gaan daarbij altijd hand-in-hand.

Bij KLM Catering was ik verantwoordelijk voor de transitie van de papieren naar een geautomatiseerde bedrijfsaansturing. We bouwden een ERP voor die term  bestond. De succesvolle KLM zwanencampagne kunnen velen zich nog herinneren. Als VP-marketing mocht ik die managen. Vanuit KLM stond ik ook aan de wieg van het Airmiles loyaliteitsprogramma en de oprichting van een Europees klantcontactcentrum.

Als CCO van Krasnapolsky/GoldenTulip bedacht en ontwikkelde ik de allereerste website voor Golden Tulip Hotels. Met Leonardo.com boden we een platform voor de wereldwijde distributie van digitale afbeeldingen voor toerisme en hospitality.  Van 2002 tot 2006 was ik verantwoordelijk voor business development voor NBTCHolland.com en vanaf 2006 tot 2014 was ik de CEO van @ Leisure / Belvilla. Nu deel ik onafhankelijk mijn kennis, ervaring en visie als toezichthouder, adviseur en docent.

Echt warm loop Ik voor praktische stap-voor-stap oplossingen die een betere “consumens” ervaringen bevorderen. Tot mijn grote vreugde zijn de ideeën die ik vanaf begin jaren ’90 ontwikkelde, nu ook technisch en economisch goed uitvoerbaar.

Artificial Intelligence Trainer

Barry Mastenbroek

Meer over Barry Mastenbroek
Meer over Barry Mastenbroek

Verandering – Kwaliteit – Doelgericht

Ik ben Barry Mastenbroek. Als ik een inefficiënt proces zie dan beginnen mijn handen te jeuken. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor verandering van bedrijfsprocessen. Als adviseur word ik door verschillende organisaties gevraagd om te ondersteunen bij veranderings- en kwaliteitsvraagstukken. Hierbij leg ik de focus op kwaliteit en compliance waarmee ik systematische verbeteringen doorvoer. De principes van Lean & Six Sigma pas ik in mijn werk als adviseur direct toe. In mijn trainingen wordt de theorie dan ook mooi afgewisseld met veel praktijkvoorbeelden die ik in mijn dagelijks werk meemaak. Mijn missie is om mensen een training aan te bieden die zo goed mogelijk gericht is op de praktijk. Ik probeer altijd een training te geven waarin iedereen zich kan herkennen, ongeacht wat voor werk je doet

Lean Six Sigma Trainer

Arnoud Lems

Meer over Arnoud Lems
Meer over Arnoud Lems

Pragmatisch – Geduldig – Regelen

Ik ben Arnoud Lems en internationaal gecertificeerd Scrum trainer en Agile Coach.  Ik heb uitgebreide ervaring in het helpen van organisaties bij hun wendbare reis en heb de afgelopen jaren onder andere samengewerkt met Achmea, Heineken, Philips, APG en De Lage Landen.

Ik kies graag voor een pragmatische aanpak met geduld waar nodig en kan dingen voor elkaar krijgen als de situatie daarom vraagt. Mijn sterke technische achtergrond stelt mij in staat om klanten te helpen met hun beslissing over complexe vraagstukken, die betrekking hebben op technologie, groei en stabiliteit.

Professional Scrum Trainer

Machiel Tesser

Meer over Machiel Tesser
Meer over Machiel Tesser

holistische kijk, continu lerend, eerlijk

Getrouwd met Josefine, vader van Kiki en Lola en sportief aangelegd (loop marathons en doe aan kickboksen). Ik heb een passie voor continu verbeteren en ben allergisch voor verspillingen. Het grootste deel van mijn carrière ben ik proces- en beleidsinrichter geweest en vanuit die rol heb ik vele verbetertrajecten begeleid en geïnitieerd. Sinds 2016 ben ik geïnspireerd geraakt door het organisatieconcept van een Blockchain. Sinds die tijd verdiep ik mij dagelijks in Blockchain technologie en sinds 2018 geef ik presentaties aan ondernemersclubs en bedrijven, verzorg workshops en heb mijn eigen meetup “Blockchain voor changemanagement”.

Mijn doel is om Blockchain technologie begrijpbaar te maken voor een breder publiek en daarmee de adoptie te versnellen. Ik doe dit door mensen te informeren in niet-technische taal en te inspireren met voorbeelden en simulaties. Blockchain is voor 80 procent een organisatievraagstuk en sluit naadloos aan bij de lean filosofie. Een digitale tool die bedrijven in staat stelt om samen de strijd tegen verspillingen aan te gaan. De kracht van Blockchain zit vooral in het delen van informatie met ketenpartners. Dit leidt tot voorspelbaardere processen en synergievoordelen.

Ook hou ik van groot denken en eenvoud. Hiervan een vergezicht; Blockchain biedt mogelijkheden om mensen te laten handelen in hun eigen belang en daarmee tegelijkertijd een bijdrage te laten leveren aan mens en planeet. Een wereld waarin zingeving of betekenisvol ondernemen is voorgeprogrammeerd in transacties.

Professional Lean Trainer

Edward van Kempen

Meer over Edward van Kempen
Meer over Edward van Kempen

Mensgericht –Humor – Betrouwbaar

Van origine ben ik een werktuigbouwkundige met aandacht voor technische automatisering. Na enige jaren van engineering ontdekte ik een sterke interesse in het stimuleren van samenwerken in projectteams. Dat resulteerde al snel in de rol van projectmanager voor technische en IT-projecten in binnen- en buitenland.

Ik hou van de praktijk en word graag betrokken bij de uitvoering. “Lastige mensen” zijn geen probleem. Een gezonde spanning is een basis voor de grootst mogelijke successen. Die samenwerking ervaar ik persoonlijk als het meest energiek en een reden waarom ik zo geniet van mijn vak. Dagelijks leer ik nieuwe vaardigheden in het leiden van professionals met een raadsel-randje. Als trainer ben ik open en creëer ik snel een veilige sfeer waarin mensen zich kunnen ontwikkelen. Vooraf formuleren we samen heldere en realistische doelstellingen en krijgt iedereen gelegenheid om te werken aan een persoonlijk resultaat. Ieder mens heeft wat mij betreft recht op aandacht die bij hem/haar past. Daarom hou ik tijdens trainingen rekening met persoonlijke leer- en veranderstijlen.

Prince2, Agile, Leiderschap Trainer

Thierry de Vries

Meer over Thierry de Vries
Meer over Thierry de Vries

Ondernemend – Authentiek – Resultaatgericht

Al mijn hele werkende carrière ben ik als ondernemer actief, pieken afgewisseld met diepe dalen. Maar goed, je moet de bodem voelen om je af te kunnen zetten. Al vrij snel had de wereld van digital grip op me. Met mijn eerste bedrijf heb ik de nodige ervaring opgedaan met het bedenken en creëren van video concepten en -producties. Met als spin-off een platform in video-learning. Wat resulteerde in allerlei interessante ervaringen en (des)illusies.

Sinds 2011 heb ik mijn weg meer gevonden in de wereld van innovatie & the lean startup. Waar verschillende succesvolle en minder succesvolle startups uit voort zijn gekomen. Maar goed, dat noemen we vandaag de dag “learnings”. Het meest trots ben ik op het bedenken en lanceren van de app Heppee (heet nu Happy). Dit is een platform en app voor gescheiden kinderen en hun ouders. Tijdens deze rit, hebben we alle theorie en processen van the lean startup, design thinking en (last but not least) growth hacking toegepast. Om onze startup tot een succes te maken. 

.

Growth Hacking Trainer

Roos Koeman

Meer over Roos Koeman
Meer over Roos Koeman

Sociaal – Authentiek – Resultaatgericht

Het beste kan ik mezelf omschrijven als nieuwsgierig, enthousiast, positief en veelzijdig. Ik vind het fantastisch om me telkens weer te verdiepen en tegen de stroom in te gaan als dat nodig is.

Vanuit mijn interesse in mensen, verandermanagement en organisatie dynamieken heb ik de de opleiding Personeel en Arbeid gevolgd en afgerond. Mijn werkervaring kenmerkt zich door generieke rollen met steeds meer verantwoordelijkheid. Ik geloof in ontwikkeling door beweging dus ieder jaar zorg ik er dan ook voor up to date te blijven en nieuwe dingen te leren. Lean is een boeiende en veelzijdige methodiek waar ik trainingen in geef om zo het continue verbeteren te introduceren zodat zoveel mogelijk organisaties hier baat bij hebben.

Door mijn nieuwsgierigheid en ervaringen kan ik mij goed verplaatsen in de ander. Ik hecht veel belang aan veiligheid, authentiek zijn en blijven, maar ook aan blijven dromen zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Ik ga voor het beste resultaat en dat bij mijzelf, mijn klanten en samenwerkingspartners naar boven halen doe ik van nature.

Tot slot ben ik te typeren als een mensenmens. Sensitief, rustig, empathisch en communicatief vaardig.

.

Professional Lean Trainer
Menu