Trainers

Jolanda ter Maten

Trainer Blockchain

Jolanda ter Maten

Vernieuwer – Innovatie – Blockchain

Met meer dan 25 jaar ervaring in het trainen van awareness en inzicht in innovatie en nieuwe technologie aan een breed publiek, help ik bedrijven wereldwijd met de overgang naar een nieuwe digitale samenleving.  Als early adopter begon ik mijn carrière in de jaren tachtig in Midden-Amerika met het implementeren en onderwijzen van computerautomatisering.
In Nederland heb ik voor bedrijven en overheidsorganisaties gewerkt als adviseur op het gebied van innovatie, verandermanagement en technische en management development programma’s. Met een breed scala aan ICT-, HR- en managementfuncties heb ik een diep inzicht in de behoeften van professionals van verschillende niveaus en vakgebieden. Momenteel verzorg ik trainingen in binnen- en buitenland op het gebied van Blockchain. Mijn kracht zit in het toegankelijk maken van complexe technische materie voor niet-technische professionals. Daarnaast werk ik ook als strategisch adviseur voor de Dutch Blockchain Coalition en ben ik lid van de EU Commissie werkgroep Blockchain Observatory & Forum.

Trainer en Spreker Blockchain
Arnoud Lems

Pragmatisch – Geduldig – Regelen

Ik ben Arnoud Lems en internationaal gecertificeerd Scrum trainer en Agile Coach.  Ik heb uitgebreide ervaring in het helpen van organisaties bij hun wendbare reis en heb de afgelopen jaren onder andere samengewerkt met Achmea, Heineken, Philips, APG en De Lage Landen.

Ik kies graag voor een pragmatische aanpak met geduld waar nodig en kan dingen voor elkaar krijgen als de situatie daarom vraagt. Mijn sterke technische achtergrond stelt mij in staat om klanten te helpen met hun beslissing over complexe vraagstukken, die betrekking hebben op technologie, groei en stabiliteit.

 

Scrum Trainer

Ron Eringa

Professional Scrum Trainer

Ron Eringa

Sociaal – Pragmatisch – Bevlogen

Ik help organisaties met het ontwikkelen van Agile leiderschap en het opzetten van opleidingsprogramma’s voor Agile professionals. Als Professional Scrum Trainer bij Scrum.org ben ik verantwoordelijk voor het leiderschapsprogramma. Mijn missie is het creëren van een omgeving, waarin mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik heb inmiddels bijna 20 jaar ervaring met software-gedreven organisaties. Dit vaak vanuit een leidende, coachende, faciliterende en soms inhoudelijke rol. Ik heb zowel software als management teams (in kleine organisaties en grote corporates) begeleid in de introductie van zelfsturing, Agile & Scrum.

Ik ben van mening dat leiderschap in alle lagen van de organisatie moet terugkomen. Dit begint bij de rol van elk individu in een team maar vooral in de rol van de Scrum Masters en Product Owners. Het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s heeft naast het creëren van een veilige groei-omgeving mijn focus

Agile Leadership Developer

Maarten Nijman

MBB Lean Six Sigma Trainer

Maarten Nijman

Innovatief – Creatief – Humor

Sinds 2007 ben ik bezig om waarde te leveren aan organisaties, voor mensen die willen veranderen om te verbeteren en die bereid zijn verder kijken dan de aandeelhoudersvergadering van volgend jaar. De stap naar nieuwe businessmodellen en de betekeniseconomie is heel klein en ik verenig het graag in mijn denken en aanpak. De afgelopen jaren heb ik opleidingen en coaching verzorgd bij een zeer diverse verzameling aan bedrijven en organisaties; van overheid tot onderwijs en van productie tot logistiek.

Als trainer en coach help ik je in de zoektocht naar een verbeteraanpak die bij jou en jouw organisatie past. Verbeteren​ vraagt een creatieve, analytische én resultaatgerichte aanpak en ik combineer die met mijn jarenlange ervaring en een gezonde dosis humor. Voor mij staat het ontwikkelen van mensen centraal: zonder kennis en inzicht beweegt er niemand. Mijn werk is geslaagd als de organisatie gaat handelen vanuit een duurzame visie, in plaats van te blijven managen voor korte termijn winst. En verandering gebeurt niet vanaf de tekentafel, dus sta ik met mijn voeten in de aarde – soms zelfs letterlijk – en ik neem je mee naar de Gemba: de werkvloer is de plaats waar het gebeurt. Compassie is voor mij aanjager van passie en ik werk graag daar waar iedereen uiteindelijk plezier in z’n werk heeft!

MBB Lean Six Sigma

Jasper Alblas

Professional Scrum Trainer

Jasper Alblas

Opstarter – Ondernemend – Toegankelijk

Mijn achtergrond ligt in de IT, waar ik overigens nog steeds, maar niet enkel, in actief ben. Na jarenlang als IT-ontwikkelaar gewerkt te hebben, kwam ik op een gegeven moment in aanraking met Scrum. Ik heb dit vervolgens toegepast op het team waar ik werkzaam in was en dat was zo succesvol dat andere teams dit ook graag wilden. Dus ben ik hen gaan helpen. De olievlek groeide snel en voor ik het wist was ik de Scrum expert binnen Eneco. Ik heb daar geholpen de transformatie naar deze werkwijze vorm te geven en door te ontwikkelen. In die jaren heb ik honderden werknemers getraind. Daarnaast ben ik in die tijd mijn eigen bedrijf begonnen in het geven van trainingen en kreeg ik een eerste coachingsopdracht bij een klant. Dit groeide verder uit en momenteel ben ik volledig zelfstandig trainer en coach en kruip ik nog vaak in de rol van Scrum Master om teams te helpen Scrum succesvol toe te passen of te verbeteren. Ik ben aangesloten bij Scrum.org waar ik verschillende trainingen mag verzorgen. Onderdeel zijn van de Scrum.org trainer community is een groot voorrecht en stelt me in staat mezelf continu te blijven uitdagen en te blijven groeien op professioneel vlak. Daarnaast heb ik ook veel samenwerkingsverbanden met andere zelfstandigen zoals de netwerkgroep Grow Agile waar ik onderdeel van uitmaak en The Liberator Friends.

Ik houd ervan om met mensen in contact te staan en hun leerproces te faciliteren. Daarbij deins ik niet terug voor een beetje weerstand, want daar zit altijd iets achter en ik vind het een kunst om dat te zien bij mensen. Mijn stelling is dat ik van iedereen die ik ontmoet iets kan leren. Dat betekent dat je open moet staan voor nieuwe ideeën en moet luisteren naar wat anderen te vertellen hebben. Daarom vind ik het ook zo leuk om trainingen te faciliteren. Mijn stijl is namelijk niet voor de groep staan en maar zenden, maar de groep vooral het werk te laten doen. In het trainersvak noemen we dat ook wel “Training from the back of the room”. Dan leren mensen pas écht iets, en ik vaak ook.

Professional Scrum Trainer

René Smeding

Change Manager

René Smeding

Concreet – Nuchter – Resultaatgericht

Mijn kracht ligt in het bouwen, vernieuwen en laten groeien van onderdelen van, – of complete ondernemingen.  Waarbij ik niet bang ben verantwoording en beslissingen op cruciale momenten te nemen. Specialisme ligt in het digitaliseren van ondernemingen, dit betekent niet het maken van een website of webshop maar dit betekent een herstructurering van de complete onderneming door het aanpassen van processen die digitaliseren met zich meebrengen. Door mijn jarenlange ervaring als verander manager en consultant maak ik mij verschillende branches snel eigen. Branches waar ik in werkzaam was; Automotive, Telecom, FMCG, Consumer electronics, Retail. Omdat ik verantwoordelijk ben geweest voor een aantal grote e-commerce projecten bij grote en middelgrote ondernemingen ben ik zeer goed op de hoogte van IT-systemen (shopping platform CMS, ERP, datalake, DMP, DSP, WMS,PIM) en bedrijfsprocessen en het optimaliseren daarvan.

Door het combineren van goede marketingstrategie en aanpak gebaseerd op zowel business to business als business to consumer ben ik in staat om samen met een goed team tot spraakmakende sales resultaten te komen.

Change Manager

Job Stierman

Governance and Compliance Trainer

Job Stierman

Inhoudelijk – Ervaren – Blauw

Ik heb langjarige ervaring, als Governance, Risk & Compliance professional, Project- en Programmamanager, Auditor en in IT management functies. De afgelopen jaren werkte ik voornamelijk voor complexe, onder toezicht staande organisaties die worden gekenmerkt door massale transactieverwerking, waarbij beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en continuïteit essentieel zijn.

Vanaf 2006 begeleid ik bedrijven bij de assessment en projecten op het gebied van IT Governance, in het bijzonder het toetsingskader informatiebeveiliging van De Nederlandsche Bank.

Governance and Compliance Trainer

Bernard van der Vinne

MBB Lean Six Sigma Trainer

Bernard van der Vinne

Praktijkgericht – Betrokken – Open

Ik ben Bernard van der Vinne. Ik ben Master Black Belt Lean Six Sigma en werkzaam als trainer vanuit het mooie Bedum. Ik heb meerdere jaren ervaring in de bedrijfsvoering in diverse functies op diverse niveaus. Ik ben nu 10 jaar zelfstandig en vooral werkzaam in de non-profit sector. Ik heb daar diverse typen organisaties geholpen hun processen te verbeteren. Van gemeenten, scholen, GGZ, ziekenhuis, museum, veilig thuis tot Sociale werkvoorziening en opvang voor slachtoffers van seksueel geweld. Ik ben meestal werkzaam als coach, projectleider of programma manager. Af en toe word ik ingezet als interim-manager. Ik blijf bewust ook zelf opdrachten uitvoeren omdat ik van mening ben dat ik dan de trainingen die ik verzorg beter kan voorzien van actuele voorbeelden.

Leren doe je in de praktijk. Dat geldt voor mijzelf maar ook voor jou als deelnemer aan een Lean training. Zorg dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen werk. Combineer de training bijvoorbeeld met een verbeterproject. Ik kan je daarbij coachen en samen zorgen we ervoor dat jij een erkend certificaat behaald en een succesvol verbeterproject afrondt. Uiteraard kun je ook alleen een training volgen. Deze zit ook vol met praktijkvoorbeelden.

Ik ben een echte Noordeling en geef daarom, via EDM Academy, ook les in Groningen en wel in hotel van der Valk in Hoogkerk. Waarom naar de Randstad of het zuiden rijden, als de training ook in het Noorden gegeven wordt? Zo kun je in de ochtend relaxed opstaan en in korte tijd zonder files bij de locatie van de training zijn. In de middag kun je ook zonder fileproblemen weer naar huis. Hoe prettig is dat? Ik zie je graag op een van onze Lean trainingen op een van onze locaties.

MBB Lean Six Sigma

Edward Ooteman

Mede-oprichter EDM Academy

Edward Ooteman

Optimistisch – Positief – Ondernemend

Ik ben Edward Ooteman, mede-oprichter van EDM Academy. Ik ben commercieel actief en werkzaam als consultant voor diverse verbeterprojecten bij middelgrote tot grote (non)profit organisaties.In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan als mede eigenaar en consultant bij diverse organisaties, van tandheelkundige keten, detacheerder tot technisch industriële organisaties. Ik heb hierin verschillende rollen vervuld, van programmamanager, consultant, tot (interim) directeur.

Ik heb een sterk ‘praktisch’ en actiegericht probleemoplossend vermogen, waarbij ik ook oog heb voor de grote lijnen. Ik ben een persoon die zeer resultaatgericht is, en er veel voor over heeft om gezamenlijke doelen te realiseren.

Mede-oprichter EDM Academy

Hedwig Wassing

Business Intelligence Trainer

Hedwig Wassing

Ervaren – Creatief – Zelfsturend

Ik ben verbinder van mensen en ideeën, een gedreven vernieuwer en verbeteraar en inmiddels een ervaren veteraan op het gebied van logistiek, reizen en gastvrijheid. Business en ICT gingen en gaan daarbij altijd hand-in-hand.

Bij KLM Catering was ik verantwoordelijk voor de transitie van de papieren naar een geautomatiseerde bedrijfsaansturing. We bouwden een ERP voor die term  bestond. De succesvolle KLM zwanencampagne kunnen velen zich nog herinneren. Als VP-marketing mocht ik die managen. Vanuit KLM stond ik ook aan de wieg van het Airmiles loyaliteitsprogramma en de oprichting van een Europees klantcontactcentrum.

Als CCO van Krasnapolsky/GoldenTulip bedacht en ontwikkelde ik de allereerste website voor Golden Tulip Hotels. Met Leonardo.com boden we een platform voor de wereldwijde distributie van digitale afbeeldingen voor toerisme en hospitality.  Van 2002 tot 2006 was ik verantwoordelijk voor business development voor NBTCHolland.com en vanaf 2006 tot 2014 was ik de CEO van @ Leisure / Belvilla. Nu deel ik onafhankelijk mijn kennis, ervaring en visie als toezichthouder, adviseur en docent.

Echt warm loop Ik voor praktische stap-voor-stap oplossingen die een betere “consumens” ervaringen bevorderen. Tot mijn grote vreugde zijn de ideeën die ik vanaf begin jaren ’90 ontwikkelde, nu ook technisch en economisch goed uitvoerbaar.

Business Intelligence Trainer

Eric de Lange

Mede-oprichter EDM Academy

Eric de Lange

Gedreven – Creatief – Nieuwsgierig

Ik ben Eric de Lange, mede-oprichter van EDM Academy. Ik ben ook actief als marketingcommunicatie consultant met ruime ervaring in Nederlandse en internationaal georiënteerde bedrijven.  Afgelopen jaren in verschillende rollen, ervaring opgedaan in Financiële Dienstverlening, Telecom, Reclame, Zakelijke Dienstverlening en Retail. Ik ben gedreven en mijn stijl kenmerkt zich door betrokkenheid, duidelijkheid, nemen van verantwoordelijkheid en het vinden van nieuwe manieren om doelen te realiseren.

Graag werkzaam in een omgeving waar creativiteit, vernieuwing en continue leren noodzakelijk zijn voor het behalen van succes.

Mede-oprichter EDM Academy

Sander Denk

Professional Lean Trainer

Sander Denk

Verbinder – Integer – Doelgericht

Ik ben Sander Denk, verandercoach en trainer. Ik help teams en hun management die het moeilijk vinden om verandering te dragen en vorm te geven in hun complexe wereld die geen dag meer hetzelfde is. Vanuit vertrouwen en veiligheid accepteren we verandering, pakken we deze daadkrachtig op en geven we de verandering duurzaam vorm.

De mens, zijn mindset en gedrag spelen hierbij een cruciale rol en mijn focus ligt daarbij vooral op de periode tussen de huidige- en de gewenste situatie. Daar vindt namelijk de echte verandering plaats.

Naast veranderkundige kennis, praktisch verandermanagement en snelle interventies op soft skills, zijn de Agile- en Lean management filosofie belangrijke enablers om de verandering in de uitvoering duurzaam gestalte te geven.

Als voormalig officier van de Koninklijke Landmacht ben ik opgeleid, getraind en gevormd tot leider, adviseur en coach. Hoogtepunten waren voor mij het leiden van een specialistische eenheid van 120fte, een tweetal uitzendingen en mijn staffunctie als Hoofd Bureau Opleiding & Training van een multi-skilled organisatieonderdeel van 900fte. Dit vormt de meer dan stevige fundering van mijn kennis en ervaring waarmee ik nu teams en managers help.

Agile Trainer en Verandercoach

Barry Mastenbroek

Professional Lean Trainer

Barry Mastenbroek

Verandering – Kwaliteit – Doelgericht

Ik ben Barry Mastenbroek. Als ik een inefficiënt proces zie dan beginnen mijn handen te jeuken. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor verandering van bedrijfsprocessen. Als adviseur word ik door verschillende organisaties gevraagd om te ondersteunen bij veranderings- en kwaliteitsvraagstukken. Hierbij leg ik de focus op kwaliteit en compliance waarmee ik systematische verbeteringen doorvoer. De principes van Lean & Six Sigma pas ik in mijn werk als adviseur direct toe. In mijn trainingen wordt de theorie dan ook mooi afgewisseld met veel praktijkvoorbeelden die ik in mijn dagelijks werk meemaak. Mijn missie is om mensen een training aan te bieden die zo goed mogelijk gericht is op de praktijk. Ik probeer altijd een training te geven waarin iedereen zich kan herkennen, ongeacht wat voor werk je doet

Lean Six Sigma Trainer
Vind Barry Mastenbroek op LinkedIn

Arnoud Lems

Professional Scrum Trainer

Arnoud Lems

Pragmatisch – Geduldig – Regelen

Ik ben Arnoud Lems en internationaal gecertificeerd Scrum trainer en Agile Coach.  Ik heb uitgebreide ervaring in het helpen van organisaties bij hun wendbare reis en heb de afgelopen jaren onder andere samengewerkt met Achmea, Heineken, Philips, APG en De Lage Landen.

Ik kies graag voor een pragmatische aanpak met geduld waar nodig en kan dingen voor elkaar krijgen als de situatie daarom vraagt. Mijn sterke technische achtergrond stelt mij in staat om klanten te helpen met hun beslissing over complexe vraagstukken, die betrekking hebben op technologie, groei en stabiliteit.

 

Scrum Trainer

Machiel Tesser

Professional Lean Trainer

Arnoud Lems

holistische kijk, continu lerend, eerlijk

Getrouwd met Josefine, vader van Kiki en Lola en sportief aangelegd (loop marathons en doe aan kickboksen). Ik heb een passie voor continu verbeteren en ben allergisch voor verspillingen. Het grootste deel van mijn carrière ben ik proces- en beleidsinrichter geweest en vanuit die rol heb ik vele verbetertrajecten begeleid en geïnitieerd. Sinds 2016 ben ik geïnspireerd geraakt door het organisatieconcept van een Blockchain. Sinds die tijd verdiep ik mij dagelijks in Blockchain technologie en sinds 2018 geef ik presentaties aan ondernemersclubs en bedrijven, verzorg workshops en heb mijn eigen meetup “Blockchain voor changemanagement”.

Mijn doel is om Blockchain technologie begrijpbaar te maken voor een breder publiek en daarmee de adoptie te versnellen. Ik doe dit door mensen te informeren in niet-technische taal en te inspireren met voorbeelden en simulaties. Blockchain is voor 80 procent een organisatievraagstuk en sluit naadloos aan bij de lean filosofie. Een digitale tool die bedrijven in staat stelt om samen de strijd tegen verspillingen aan te gaan. De kracht van Blockchain zit vooral in het delen van informatie met ketenpartners. Dit leidt tot voorspelbaardere processen en synergievoordelen.

Ook hou ik van groot denken en eenvoud. Hiervan een vergezicht; Blockchain biedt mogelijkheden om mensen te laten handelen in hun eigen belang en daarmee tegelijkertijd een bijdrage te laten leveren aan mens en planeet. Een wereld waarin zingeving of betekenisvol ondernemen is voorgeprogrammeerd in transacties.

Lean Trainer

De kracht van EDM Academy

  • Trainingen in kleine groepen tot 12 personen
  • Bijzondere trainingslocaties zoals Circuit Zandvoort
  • Gecertificeerde trainers met praktijkervaring
  • Vervolgtraining met 20% korting
  • Praktijkgerichte trainingen

Heb je een vraag?

Bel ons op 085 48 82 899 of vul onderstaand formulier in en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

Contact sidebar

Jolanda ter Maten

Meer over Jolanda ter Maten
Meer over Jolanda ter Maten
Vernieuwer – Innovatie – Blockchain
Met meer dan 25 jaar ervaring in het trainen van awareness en inzicht in innovatie en nieuwe technologie aan een breed publiek, help ik bedrijven wereldwijd met de overgang naar een nieuwe digitale samenleving.  Als early adopter begon ik mijn carrière in de jaren tachtig in Midden-Amerika met het implementeren en onderwijzen van computerautomatisering.
In Nederland heb ik voor bedrijven en overheidsorganisaties gewerkt als adviseur op het gebied van innovatie, verandermanagement en technische en management development programma’s. Met een breed scala aan ICT-, HR- en managementfuncties heb ik een diep inzicht in de behoeften van professionals van verschillende niveaus en vakgebieden. Momenteel verzorg ik trainingen in binnen- en buitenland op het gebied van Blockchain. Mijn kracht zit in het toegankelijk maken van complexe technische materie voor niet-technische professionals. Daarnaast werk ik ook als strategisch adviseur voor de Dutch Blockchain Coalition en ben ik lid van de EU Commissie werkgroep Blockchain Observatory & Forum.
Trainer en Spreker Blockchain

Sander Denk

Meer over Sander Denk
Meer over Sander Denk
Verbinder – Integer – Doelgericht

Ik ben Sander Denk, verandercoach en trainer. Ik help teams en hun management die het moeilijk vinden om verandering te dragen en vorm te geven in hun complexe wereld die geen dag meer hetzelfde is. Vanuit vertrouwen en veiligheid accepteren we verandering, pakken we deze daadkrachtig op en geven we de verandering duurzaam vorm.

De mens, zijn mindset en gedrag spelen hierbij een cruciale rol en mijn focus ligt daarbij vooral op de periode tussen de huidige- en de gewenste situatie. Daar vindt namelijk de echte verandering plaats.

Naast veranderkundige kennis, praktisch verandermanagement en snelle interventies op soft skills, zijn de Agile- en Lean management filosofie belangrijke enablers om de verandering in de uitvoering duurzaam gestalte te geven.

Als voormalig officier van de Koninklijke Landmacht ben ik opgeleid, getraind en gevormd tot leider, adviseur en coach. Hoogtepunten waren voor mij het leiden van een specialistische eenheid van 120fte, een tweetal uitzendingen en mijn staffunctie als Hoofd Bureau Opleiding & Training van een multi-skilled organisatieonderdeel van 900fte. Dit vormt de meer dan stevige fundering van mijn kennis en ervaring waarmee ik nu teams en managers help.

Agile Trainer en Verandercoach

Jasper Alblas

Meer over Jasper Alblas
Meer over Jasper Alblas
Opstarter – Ondernemend – Toegankelijk

Mijn achtergrond ligt in de IT, waar ik overigens nog steeds, maar niet enkel, in actief ben. Na jarenlang als IT-ontwikkelaar gewerkt te hebben, kwam ik op een gegeven moment in aanraking met Scrum. Ik heb dit vervolgens toegepast op het team waar ik werkzaam in was en dat was zo succesvol dat andere teams dit ook graag wilden. Dus ben ik hen gaan helpen. De olievlek groeide snel en voor ik het wist was ik de Scrum expert binnen Eneco. Ik heb daar geholpen de transformatie naar deze werkwijze vorm te geven en door te ontwikkelen. In die jaren heb ik honderden werknemers getraind. Daarnaast ben ik in die tijd mijn eigen bedrijf begonnen in het geven van trainingen en kreeg ik een eerste coachingsopdracht bij een klant. Dit groeide verder uit en momenteel ben ik volledig zelfstandig trainer en coach en kruip ik nog vaak in de rol van Scrum Master om teams te helpen Scrum succesvol toe te passen of te verbeteren. Ik ben aangesloten bij Scrum.org waar ik verschillende trainingen mag verzorgen. Onderdeel zijn van de Scrum.org trainer community is een groot voorrecht en stelt me in staat mezelf continu te blijven uitdagen en te blijven groeien op professioneel vlak. Daarnaast heb ik ook veel samenwerkingsverbanden met andere zelfstandigen zoals de netwerkgroep Grow Agile waar ik onderdeel van uitmaak en The Liberator Friends.

Ik houd ervan om met mensen in contact te staan en hun leerproces te faciliteren. Daarbij deins ik niet terug voor een beetje weerstand, want daar zit altijd iets achter en ik vind het een kunst om dat te zien bij mensen. Mijn stelling is dat ik van iedereen die ik ontmoet iets kan leren. Dat betekent dat je open moet staan voor nieuwe ideeën en moet luisteren naar wat anderen te vertellen hebben. Daarom vind ik het ook zo leuk om trainingen te faciliteren. Mijn stijl is namelijk niet voor de groep staan en maar zenden, maar de groep vooral het werk te laten doen. In het trainersvak noemen we dat ook wel “Training from the back of the room”. Dan leren mensen pas écht iets, en ik vaak ook.

Professional Scrum Trainer

Ron Eringa

Meer over Ron Eringa
Meer over Ron Eringa
Sociaal – Pragmatisch – Bevlogen

Ik help organisaties met het ontwikkelen van Agile leiderschap en het opzetten van opleidingsprogramma’s voor Agile professionals. Als Professional Scrum Trainer bij Scrum.org ben ik verantwoordelijk voor het leiderschapsprogramma. Mijn missie is het creëren van een omgeving, waarin mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik heb inmiddels bijna 20 jaar ervaring met software-gedreven organisaties. Dit vaak vanuit een leidende, coachende, faciliterende en soms inhoudelijke rol. Ik heb zowel software als management teams (in kleine organisaties en grote corporates) begeleid in de introductie van zelfsturing, Agile & Scrum.

Ik ben van mening dat leiderschap in alle lagen van de organisatie moet terugkomen. Dit begint bij de rol van elk individu in een team maar vooral in de rol van de Scrum Masters en Product Owners. Het ontwikkelen van opleidingsprogramma’s heeft naast het creëren van een veilige groei-omgeving mijn focus.

Agile Leadership Developer

Maarten Nijman

Meer over Maarten Nijman
Meer over Maarten Nijman
Innovatief – Creatief – Humor

Sinds 2007 ben ik bezig om waarde te leveren aan organisaties, voor mensen die willen veranderen om te verbeteren en die bereid zijn verder kijken dan de aandeelhoudersvergadering van volgend jaar. De stap naar nieuwe businessmodellen en de betekeniseconomie is heel klein en ik verenig het graag in mijn denken en aanpak. De afgelopen jaren heb ik opleidingen en coaching verzorgd bij een zeer diverse verzameling aan bedrijven en organisaties; van overheid tot onderwijs en van productie tot logistiek.

Als trainer en coach help ik je in de zoektocht naar een verbeteraanpak die bij jou en jouw organisatie past. Verbeteren​ vraagt een creatieve, analytische én resultaatgerichte aanpak en ik combineer die met mijn jarenlange ervaring en een gezonde dosis humor. Voor mij staat het ontwikkelen van mensen centraal: zonder kennis en inzicht beweegt er niemand. Mijn werk is geslaagd als de organisatie gaat handelen vanuit een duurzame visie, in plaats van te blijven managen voor korte termijn winst. En verandering gebeurt niet vanaf de tekentafel, dus sta ik met mijn voeten in de aarde – soms zelfs letterlijk – en ik neem je mee naar de Gemba: de werkvloer is de plaats waar het gebeurt. Compassie is voor mij aanjager van passie en ik werk graag daar waar iedereen uiteindelijk plezier in z’n werk heeft!

MBB Lean Six Sigma

Bernard van der Vinne

Meer over Bernard van der Vinne
Meer over Bernard van der Vinne
Praktijkgericht – Betrokken – Open

Ik ben Bernard van der Vinne. Ik ben Master Black Belt Lean Six Sigma en werkzaam als trainer vanuit het mooie Bedum. Ik heb meerdere jaren ervaring in de bedrijfsvoering in diverse functies op diverse niveaus. Ik ben nu 10 jaar zelfstandig en vooral werkzaam in de non-profit sector. Ik heb daar diverse typen organisaties geholpen hun processen te verbeteren. Van gemeenten, scholen, GGZ, ziekenhuis, museum, veilig thuis tot Sociale werkvoorziening en opvang voor slachtoffers van seksueel geweld. Ik ben meestal werkzaam als coach, projectleider of programma manager. Af en toe word ik ingezet als interim-manager. Ik blijf bewust ook zelf opdrachten uitvoeren omdat ik van mening ben dat ik dan de trainingen die ik verzorg beter kan voorzien van actuele voorbeelden.

Leren doe je in de praktijk. Dat geldt voor mijzelf maar ook voor jou als deelnemer aan een Lean training. Zorg dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen werk. Combineer de training bijvoorbeeld met een verbeterproject. Ik kan je daarbij coachen en samen zorgen we ervoor dat jij een erkend certificaat behaald en een succesvol verbeterproject afrondt. Uiteraard kun je ook alleen een training volgen. Deze zit ook vol met praktijkvoorbeelden.

Ik ben een echte Noordeling en geef daarom, via EDM Academy, ook les in Groningen en wel in hotel van der Valk in Hoogkerk. Waarom naar de Randstad of het zuiden rijden, als de training ook in het Noorden gegeven wordt? Zo kun je in de ochtend relaxed opstaan en in korte tijd zonder files bij de locatie van de training zijn. In de middag kun je ook zonder fileproblemen weer naar huis. Hoe prettig is dat? Ik zie je graag op een van onze Lean trainingen op een van onze locaties.

MBB Lean Six Sigma Trainer

Job Stierman

Meer over Job Stierman
Meer over Job Stierman
Inhoudelijk – Ervaren – Blauw

Ik heb langjarige ervaring, als Governance, Risk & Compliance professional, Project- en Programmamanager, Auditor en in IT management functies. De afgelopen jaren werkte ik voornamelijk voor complexe, onder toezicht staande organisaties die worden gekenmerkt door massale transactieverwerking, waarbij beschikbaarheid, vertrouwelijkheid en continuïteit essentieel zijn.

Vanaf 2006 begeleid ik bedrijven bij de assessment en projecten op het gebied van IT Governance, in het bijzonder het toetsingskader informatiebeveiliging van De Nederlandsche Bank.

Governance and Compliance Trainer

Eric de Lange

Meer over Eric de Lange
Meer over Eric de Lange

Gedreven – Creatief – Nieuwsgierig

Ik ben Eric de Lange, mede-oprichter van EDM Academy. Ik ben ook actief als marketingcommunicatie consultant met ruime ervaring in Nederlandse en internationaal georiënteerde bedrijven.  Afgelopen jaren in verschillende rollen, ervaring opgedaan in Financiële Dienstverlening, Telecom, Reclame, Zakelijke Dienstverlening en Retail. Ik ben gedreven en mijn stijl kenmerkt zich door betrokkenheid, duidelijkheid, nemen van verantwoordelijkheid en het vinden van nieuwe manieren om doelen te realiseren.

Graag werkzaam in een omgeving waar creativiteit, vernieuwing en continue leren noodzakelijk zijn voor het behalen van succes.

Mede-oprichter EDM Academy

Edward Ooteman

Meer over Edward Ooteman
Meer over Edward Ooteman

Optimistisch – Positief – Ondernemend

Ik ben Edward Ooteman, mede-oprichter van EDM Academy. Ik ben commercieel actief en werkzaam als consultant voor diverse verbeterprojecten bij middelgrote tot grote (non)profit organisaties.In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan als mede eigenaar en consultant bij diverse organisaties, van tandheelkundige keten, detacheerder tot technisch industriële organisaties. Ik heb hierin verschillende rollen vervuld, van programmamanager, consultant, tot (interim) directeur.

Ik heb een sterk ‘praktisch’ en actiegericht probleemoplossend vermogen, waarbij ik ook oog heb voor de grote lijnen. Ik ben een persoon die zeer resultaatgericht is, en er veel voor over heeft om gezamenlijke doelen te realiseren.

Mede-oprichter EDM Academy

René Smeding

Meer over René Smeding
Meer over René Smeding

Concreet – Nuchter – Resultaatgericht

Mijn kracht ligt in het bouwen, vernieuwen en laten groeien van onderdelen van, – of complete ondernemingen.  Waarbij ik niet bang ben verantwoording en beslissingen op cruciale momenten te nemen. Specialisme ligt in het digitaliseren van ondernemingen, dit betekent niet het maken van een website of webshop maar dit betekent een herstructurering van de complete onderneming door het aanpassen van processen die digitaliseren met zich meebrengen. Door mijn jarenlange ervaring als verander manager en consultant maak ik mij verschillende branches snel eigen. Branches waar ik in werkzaam was; Automotive, Telecom, FMCG, Consumer electronics, Retail. Omdat ik verantwoordelijk ben geweest voor een aantal grote e-commerce projecten bij grote en middelgrote ondernemingen ben ik zeer goed op de hoogte van IT-systemen (shopping platform CMS, ERP, datalake, DMP, DSP, WMS,PIM) en bedrijfsprocessen en het optimaliseren daarvan.

Door het combineren van goede marketingstrategie en aanpak gebaseerd op zowel business to business als business to consumer ben ik in staat om samen met een goed team tot spraakmakende sales resultaten te komen.

Consultant

Hedwig Wassing

Meer over Hedwig Wassing
Meer over Hedwig Wassing

Ervaren – Creatief – Zelfsturend

Ik ben verbinder van mensen en ideeën, een gedreven vernieuwer en verbeteraar en inmiddels een ervaren veteraan op het gebied van logistiek, reizen en gastvrijheid. Business en ICT gingen en gaan daarbij altijd hand-in-hand.

Bij KLM Catering was ik verantwoordelijk voor de transitie van de papieren naar een geautomatiseerde bedrijfsaansturing. We bouwden een ERP voor die term  bestond. De succesvolle KLM zwanencampagne kunnen velen zich nog herinneren. Als VP-marketing mocht ik die managen. Vanuit KLM stond ik ook aan de wieg van het Airmiles loyaliteitsprogramma en de oprichting van een Europees klantcontactcentrum.

Als CCO van Krasnapolsky/GoldenTulip bedacht en ontwikkelde ik de allereerste website voor Golden Tulip Hotels. Met Leonardo.com boden we een platform voor de wereldwijde distributie van digitale afbeeldingen voor toerisme en hospitality.  Van 2002 tot 2006 was ik verantwoordelijk voor business development voor NBTCHolland.com en vanaf 2006 tot 2014 was ik de CEO van @ Leisure / Belvilla. Nu deel ik onafhankelijk mijn kennis, ervaring en visie als toezichthouder, adviseur en docent.

Echt warm loop Ik voor praktische stap-voor-stap oplossingen die een betere “consumens” ervaringen bevorderen. Tot mijn grote vreugde zijn de ideeën die ik vanaf begin jaren ’90 ontwikkelde, nu ook technisch en economisch goed uitvoerbaar.

Artificial Intelligence Trainer

Barry Mastenbroek

Meer over Barry Mastenbroek
Meer over Barry Mastenbroek

Verandering – Kwaliteit – Doelgericht

Ik ben Barry Mastenbroek. Als ik een inefficiënt proces zie dan beginnen mijn handen te jeuken. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor verandering van bedrijfsprocessen. Als adviseur word ik door verschillende organisaties gevraagd om te ondersteunen bij veranderings- en kwaliteitsvraagstukken. Hierbij leg ik de focus op kwaliteit en compliance waarmee ik systematische verbeteringen doorvoer. De principes van Lean & Six Sigma pas ik in mijn werk als adviseur direct toe. In mijn trainingen wordt de theorie dan ook mooi afgewisseld met veel praktijkvoorbeelden die ik in mijn dagelijks werk meemaak. Mijn missie is om mensen een training aan te bieden die zo goed mogelijk gericht is op de praktijk. Ik probeer altijd een training te geven waarin iedereen zich kan herkennen, ongeacht wat voor werk je doet

Lean Six Sigma Trainer

Arnoud Lems

Meer over Arnoud Lems
Meer over Arnoud Lems

Pragmatisch – Geduldig – Regelen

Ik ben Arnoud Lems en internationaal gecertificeerd Scrum trainer en Agile Coach.  Ik heb uitgebreide ervaring in het helpen van organisaties bij hun wendbare reis en heb de afgelopen jaren onder andere samengewerkt met Achmea, Heineken, Philips, APG en De Lage Landen.

Ik kies graag voor een pragmatische aanpak met geduld waar nodig en kan dingen voor elkaar krijgen als de situatie daarom vraagt. Mijn sterke technische achtergrond stelt mij in staat om klanten te helpen met hun beslissing over complexe vraagstukken, die betrekking hebben op technologie, groei en stabiliteit.

Professional Scrum Trainer

Arnoud Lems

Meer over Arnoud Lems
Meer over Arnoud Lems

Pragmatisch – Geduldig – Regelen

Ik ben Arnoud Lems en internationaal gecertificeerd Scrum trainer en Agile Coach.  Ik heb uitgebreide ervaring in het helpen van organisaties bij hun wendbare reis en heb de afgelopen jaren onder andere samengewerkt met Achmea, Heineken, Philips, APG en De Lage Landen.

Ik kies graag voor een pragmatische aanpak met geduld waar nodig en kan dingen voor elkaar krijgen als de situatie daarom vraagt. Mijn sterke technische achtergrond stelt mij in staat om klanten te helpen met hun beslissing over complexe vraagstukken, die betrekking hebben op technologie, groei en stabiliteit.

Professional Scrum Trainer
Menu