COBIT 2019 – 17 december – B. Amsterdam

Laden Trainingen

« Alle Trainingen

  • Deze training is voorbij.

COBIT 2019 – 17 december – B. Amsterdam

17 december 2019 - 08:00 - 16:30

€495,00

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je bestellijst. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Meer over deze training
Meer over deze training

COBIT is een uitgebreid instrument voor de beheersing van uw IT. Eind 2018 is een verbeterde versie van dit raamwerk uitgebracht, COBIT 2019. Een robuust en pragmatisch model, ook goed bruikbaar voor management en niet-IT-ers. In de nieuwe versie is de complexiteit gereduceerd voor handzaam gebruik. Processen, activiteiten met capability /volwassenheid)-indicatie, RACI en controlemetriek/managementinformatie zijn bijeen geplaatst in één overzichtelijk handboek. Teneinde het framework proportioneel voor de organisatie in te zetten is een handleiding met ontwerpcriteria voor governance opgesteld, tezamen met een praktische spreadsheet. Voor zogenaamde focusgebieden, zoals informatiebeveiliging, risk management en agile/devops worden begin 2019 specifieke handboeken uitgebracht.

IT Governance: met de toegenomen belangstelling voor en noodzaak van IT Governance wordt het steeds belangrijker om het niveau hiervan in één oogopslag inzichtelijk te maken aan bestuur, RvC en toezichthouders. Maar natuurlijk wil je ook zelf risico’s en verbetermogelijkheden kunnen identificeren!

Een manier om dit te doen is door het inzetten van COBIT, een internationaal erkend en algemeen geaccepteerd holistisch IT Governance raamwerk. Dit raamwerk objectiveert waarnemingen, en geeft inzicht in de volwassenheid van processen en in mogelijke verbeteracties. Het wordt als good practice aanbevolen door De Nederlandsche Bank en de Algemene Rekenkamer. Door met dit raamwerk een rapportage te creëren over de informatievoorziening en daarvoor ingerichte bedrijfsprocessen, ontstaat een effectief communicatiemiddel. Het gesprek wordt daarmee gericht op de meest relevante zaken, die in het kader van IT Governance aan de orde moeten komen.

Hoe staan we er voor met onze IT? Doen we juiste dingen? Doen we de dingen goed? Realiseren we de baten?

Om één en ander te verduidelijken en ervaring op te doen wordt in de training geoefend met het bepalen van procesmaturiteit en het opstellen van verbeteracties.

Resultaat

Na deze training heb je inzicht in de waarde en het gebruik van het COBIT raamwerk voor het beheersen van en compact rapporteren over de beheersing van de informatievoorziening.

Voor wie?

CFO’ s, controllers en financieel professionals die betrokken zijn bij de beheersing van de IT in hun organisatie en de rapportage hierover aan stakeholders.

Bijeenkomsten

De training is een dag van 9:00 tot 16:30. Er zit in het programma een ruime lunchpauze zodat er tijd is voor een korte wandeling of een andere vorm van ontspanning. De training wordt op interactieve wijze verzorgd door een deskundige trainer met brede ervaring in de toepassingen van COBIT 2019 in verschillende sectoren.

Kosten

De training kost € 495,- inclusief de materialen en gebruik van faciliteiten van alle dagen. Prijzen exclusief de BTW.

Gegevens

Datum:
17 december 2019
Tijd:
08:00 - 16:30
Kosten:
€495,00
Trainingen Categorieën:
,

Organisator

EDM Academy
Telefoon:
085 48 82 899
E-mail:
info@edmacademy.nl
Site:
www.edmacademy.nl

Locatie

B. Amsterdam
Johan Huizingalaan 763a
Amsterdam,
+ Google Maps
Menu